PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56770
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

dlaczego taka niska ocena, KTO TU GŁOSUJE?

ocenił(a) film na 7
wieho

Podejrzewam, że większość głosujących zasugerowało się kiepską opinią na temat tego filmu tzw. "opinii publicznej" i mediów. Sama kiedy zabierałam się do oglądania przeczytałam najpierw kilka recenzji. Pomyślałam: "Nieee, ten film po prostu nie może być tak kiepski jak wszyscy mówią! Przecież Pan Cezary to jest zajebisty gość, na pewno nie zmarnowałby czasu na odwalanie lipy." No i nie zawiodła mnie intuicja. Naprawdę uśmiałam się nie raz podczas seansu i uważam, że film nie zasłużył na tak kiepskie oceny.

ocenił(a) film na 6
etttka

Ja spodziewałam się czegoś gorszego, jak na polski film nie jest najgorzej. Według mnie te wszystkie sceny miały być takie przerysowane i jest to celowy zlepek wątków z różnych filmów. Nie jest to megawybitne dzieło, ale bez przesady, nie jest to też film typu Och Karol 2 czy Wojna męsko żeńska (czy jakoś tak). Myślę, że te wszystkie negatywy są dawane dla zasady, bo jak polski film może być dobry. To nie jest kino ambitne a raczej lekki film, na którym nie trzeba się za bardzo skupić. To tyle, możecie teraz mnie pożreć.

ocenił(a) film na 7
biedroneczka_90_8

Dokładnie! Dodam jeszcze tylko, że na pewno część tak słabych ocen wystawiana jest przez osoby, które po prostu nie potrafią określić własnego zdania w tym temacie i dają negatywy "bo innym też się nie podobało".

ocenił(a) film na 5
etttka

nie sugerując się opiniami obejrzałem film i jest to bardzo sympatyczna produkcja :) mam nadzieję że pan Cezary nakręci jeszcze jakiś film, ale debiut całkiem udany :)

ocenił(a) film na 3
wieho

Moja buzia uśmiechnęła się dopiero widząc napisy końcowe, więc nie wiem, jak ktokolwiek może tu mówić o dobrej, polskiej komedii. Porównajcie sobie ten film choćby z "Jak się pozbyć Celulitu", a zobaczycie, jaka to chała w stosunku do innych filmów tego gatunku. Moja opinia to 4/10, nic więcej.