PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=537546}
4,7 57 tys. ocen
4,7 10 1 56800
2,0 17 krytyków
Weekend
powrót do forum filmu Weekend

co sie dzieje z polskim kinem? dlaczego zdecydowana wiekszosc polskich filmow to tandetne szmiry , jak weekend? trafiaja sie perelki jak - rewers- albo - dom zly-, ale to niestety wyjatki. ludzia moga sie podobac niewypaly jak ciacho czy weekend , ale dlaczego kase daje na takie bezguscia PISF?

ocenił(a) film na 5
flamutari

Ja się akurat nie zgodzę . W porównaniu właśnie do durnych komedii polskich ostatnich paru lat Weekend, moim zdaniem jest czymś ciekawym i w miarę wartym obejrzenia. Nie licząc dość nie spójnej, naciąganej i nie trzymającej się "kupy" opowieści pokazuje że Czarek chciał zrobić coś więcej niż "polski film". Nie mówię tutaj że mu się udało, ale jakiś zarys ma przyszłość jest. Film do obejrzenia na raz.

ocenił(a) film na 2
Snoopi84

dobrymi checiami jest pieklo wybrukowane. nie odnosze do tego co chcial pazura ale co wypierdzial. mnie ten film tylko zirytowal. a bromski z pisf byl chyba kierownikiem artystycznym. czyli gosciu z wladz pisf byl na etacie u pazury.gosc , ktory powinien dbac o jakosc"dziela". przeciez oni przyznaja pieniadze z naszych podatkow.

ocenił(a) film na 9
flamutari

a ja uważam że ten film był zajebisty, jeden z najlepszych polskich filmów jakich widziałam, a zwłaszcza że polskich raczej nie oglądam

klaudia694

To widać, skoro piszesz że to jeden z najlepszych filmów polskich jakie widziałaś, do takich Chłopaków czy Poranku Kojota to się wogóle nie umywa. Ten film poza kilkoma fajnymi tekstami to naprawdę nic ciekawego, rozczarówałem się panie Czarku sądziłem ze coś z tego będzie a wyszło coś czego nie nazwę ani komedią ani komedią gangsterską ani filmem sensacyjnym, szmira to może za dużo napisane, ale przeciętniak oddaje doskonale to czym ten film jest.
Seans na jeden raz o ile ktoś wytrwa.