Recenzje bardzo nieprzychylne na większości portali,no to nie wróży nic dobrego jego przyszłej karierze reżyserskiej a miało być tak różowo,kolorowo,miało być tak nowatorsko,innowacyjnie a tu nici.Czarek swój pierwszy debiutancki film zachwalał wszędzie gdzie tylko popadło,aż nie raz było to wręcz niesmaczne.Aż boje się oglądać ten jego twór po tych słowach recenzenta z Wirtualnej:
"Bluzg tu, bluzg tam, i dialog gotowy. Kto nie słucha, tego w ryj, kto nie nasz - temu won. Brawo. Jednak można nakręcić film gorszy niż "Ciacho".
Czyli poprzeczka obniża się nie nadal,jak tak dalej pójdzie to już nikt pod nią nie przejdzie chyba że co nieliczni....
Oczywiście warto obejrzeć, żeby móc krytykować. Ale ja proponuję w innej formie jak zakup biletu.
Polecam poczekać na DVD i pożyczyć od znajomych ;-)
Ja z trudem przekonałem osobę towarzyszącą do pozostania na fotelu po pierwszych 20 minutach. Później było tylko gorzej.
Ja sie owszem, zalogowalam dzis, bo wrocilam z filmu i nie wiem o co krytykom chodzi?! Postanowilam włączyć się do tej dyskusji, bo same skrajne w niej emocje. Ile mozna jezdzic po czyms, co z zalozenia nie mialo byc kinem wysokich lotow? Jesli ktos swierdzi, ze mi za te opinie placa, to na prawde chyba raczej jemu placa za pisanie zle, bo i pewnie tacy, co zle Pazurze zle zycza sie znajda. Rozumiem, czemu ten film sie niektorym nie podoba i nie zamierzam z tego powodu po nich jezdzic. To, ze sie na nim dobrze bawilam, a jestem kobieta chyba swiadczy o mnie raczej dobrze, bo dobrze miec dystans do siebie wobec np. seksistowskich gagów. Dla mnie to kolejne polskie piekielo, w ktorym trzeba zdeptac wszystko co ma szanse na kasowy sukces. Na Hamlecie sie nie zarabia... sorry.
Każdy powinien zobaczyć film ZROZUMIEĆ żarty i fabułę a następnie przywędrować do komputera wypisywać swoje zdanie.
Tylko trzeba pamiętać, że o gustach się nie dyskutuje, trzeba lubić takie kino. Ja jestem fanką twórczości Pazury i film utwierdził mnie w przekonaniu, że facet ma poczucie humoru. Polecam wybrać się do kina :)
To co oglądam i mam w planie oglądać to moja sprawa i to moja sprawa jakie filmy lubię Weekend to dobra komedia.
Obawiam sie ze w Polsce w przyszlosci beda jeszcze gorsze filmy niz Ciacho czy Weekend