PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31093}

Wehikuł czasu

The Time Machine
2002
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40840
4,5 10 krytyków
Wehikuł czasu
powrót do forum filmu Wehikuł czasu

To jeden z moich ulubionych filmów! Bardzo pouczający, z morałem, niestety na początku trochę smutny. W środku i na końcu filmu akcja się rozkręca, często występują zaskakujące momenty, tym bardziej, że film nawiązuje do dwóch epok: nowożytności i przyszłości, na końcu bardzo odległej.
Muszę przyznać, że H. G. Wells miał niesamowitą wyobraźnię! :)

ocenił(a) film na 4
Friesian

Witaj, nie zgadzam się z Tobą!! Film jest beznadziejny, wątły, beznadziejna gra aktorska, już 100 razy bardziej wolę film z 1960 roku. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
kkrajewska2

Cóż, każdy ma swoje zdanie ;)

Friesian

Dla mnie film całkiem fajny, przyjemnie się go oglądało, zawiera morał, dobra gra aktorska ( zwłaszcza Sienny Guillory - szkoda, że dostaje tak niewiele głównych ról, bo dla mnie jest rewelacyjna !!! ). Szkoda tylko, że nie kończy się zbyt szczęśliwie ... Super muzyka.!! Jednak czegoś mi w tym filmie brakowało, dlatego tylko 7/10. Na pewno brak takiego wspaniałego klimatu jak np. w filmie Eragon, czy Władca Pierścieni...

ocenił(a) film na 10
Shurtugal_Eragon

Oo, widzę, że mamy podobne zainteresowania, bo też SZALEJĘ na punkcie książki Eragon ;D (jak widać w moim avatarze ;p) Film mnie nie powalił, ale książka... cudowna!

Friesian

Tak, to prawda, ta książka to arcydzieło gatunku !!!! Mogę Ci polecić również świetną książkę, czyli cykl Miecz Prawdy Terrego Godkinda - właśnie czytam i jest genialny jak np. Eragon, ( ta powieść ma wspaniałą wciągającą fabułę, świetny klimat i genialnie szczegółowo stworzony świat, w którym toczą się wszystkie wydarzenia ) polecam. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Shurtugal_Eragon

To muszę przeczytać ;)
Ja Ci polecam Sabriel, to o takiej nekromantce :D Ja ją czytałam, jak chodziłam do czwartej klasy i to była najstraszniejsza ksiąszka mojego dzieciństwa ;p