PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31093}

Wehikuł czasu

The Time Machine
2002
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40840
4,5 10 krytyków
Wehikuł czasu
powrót do forum filmu Wehikuł czasu

Jeden wielki KICZ !!!

użytkownik usunięty

Film bez klimatu , w sumie nowa adaptacja była potrzebna ale to czego tutaj dokonano to podeptanie dzieła H.G.Wellsa.Zacznijmy od plusów bo jest ich nie wiele : scenografia no i koniec plusów , spójrzmy na minusy : aktorstwo
(kto obsadził takiego wacka w roli głównej !?) tylko Jeremy Irons ratuje sytuacje ale dopiero pod koniec , scenariusz który już na początku budzi obawy a kiedy już przychodzi co do czego wyraźnie brak jakiejkolwiek logiki, efekty specjalne - co poniektóre animcje komputerowe cieszą oko ale jako całość to nie budzi zachwytu lecz średnie zaciekawienie , muzyka takiego kiczu w ilustracji muzycznej to daaawno nie słyszałem , brzmi jak kalka ze stu różnych arcydzieł kinematografi wrzuconych do miksera , co jeszcze na minu ? Klimat a raczej jego brak w wersji Georga Pala odkrywaliśmy nieznane wraz z bohaterem , byliśmy zdumieni kiedy on był , po porstu tamten film miał swoją wewnętrzną siłę a ten jej nie ma i pierwsze 50 minut można obejrzeć ale druga połowa to już kicz przez duże K. Ocena:4/10

użytkownik usunięty

A ! Zapomniałem dodać że to polemika z dziełem Wellsa nie jego ekranizacja.