PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31093}

Wehikuł czasu

The Time Machine
2002
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40840
4,5 10 krytyków
Wehikuł czasu
powrót do forum filmu Wehikuł czasu

Chyba pierwszy raz w zyciu jestem przeciwny wolności interpretacji literatury przez film! Ten film nie ma prawa nawiązywać ani tytułem, ani w jakimkolwiek stopniu fabułą do powieści fantastycznej autorstwa Herberta George Wellsa!
Powinno się zabronić emitowania i rozpowszechniania tego filmu pod tym tytułem. Reżyser i scenarzysta powininni zostać srogo ukarani za ten film. Reżyser chyba został, bo nic więcej nie nakręcił :)
Zbezcześcili dzieło literatury fantastycznej gubiąc totalnie jej doskonałe, choć proste przesłanie.
Film może i nie jest najgorszy (chociaż głupi) ale nie można tworzyć kolejne miłosnej historyjki bazując na kanonie literatury!
Szkoda słów.

Jacentek

Zabronić to powinno się wypowiadać takim ignorantom jak ty !!!!!! zielonego pojęcia nie masz o filmach no ale cóż jak ktoś daje 9 filmowi Hitman to sam pokazuje swój poziom !!! Film jest bardzo dobry zasługuję na 8 a ty skończ z wypowiedziami bo żal dupę ściska ciemnoto !!!

Jacentek

Miłosne historyjki mają przeważnie dobre zakończenie dla pary kochanków :].
Ja wolę tą wersję od tej z lat 60.
Po 1 - rewelacyjna muzyka
Po 2 - przesłanie(które jest świetne i nie 1 przesłanie zawiera się w tym filmie)
Po 3 - po oglądnięciu tej wersji napewno znajdzie się wiele osób które sięgną po książkę a to powinno Cie cieszyć jako jej zwolennika(powinieneś nawet dziękować za tak poetycką i górnolotną interpretację reżysera i scenarzysty)
Po 4 - Lepiej oglądać to niż iść na durne horrory czy komedyjki które spamują Polskie kina a są tak puste ,że aż żal je oglądać.
Po 5 - wszystko jest kwestią gustu.Interpretacja scenarzysty trafiła mi do świadomości bardzo dobrze(pomimu paru błędów logicznych).Do tego ta muzyka i efekty.Naprawdę można poczuć się jak w podróży w czasie.
Polecam

Jacentek

Szczeze mowiac film troche nudny momentami nie zrozumialy, ale muzyka jak najbardzei jsuper i tu kieruje swoje pytanie czy ma ktos muzyka z filmu albo chociaz tytuly??? pozdrawiam