PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31093}

Wehikuł czasu

The Time Machine
2002
6,8 41 tys. ocen
6,8 10 1 40840
4,5 10 krytyków
Wehikuł czasu
powrót do forum filmu Wehikuł czasu

Film zapowiadał się dobrze ale to totalna klapa...

ocenił(a) film na 7
deste

A ja po tylu negatywnych opiniach się bardzo miło zaskoczyłem.

Mnie się film bardzo podobał.

Tylko ci podziemnoi ludzie troche słabi byli.

ocenił(a) film na 4
deste

Owszem, po pierwszych scenach pomyślałam sobie: "o kurczę, to może być dobry film!", oglądając animacje podróży w czasie byłam zachwycona, ktoś naprawdę przeczytał Wellsa, niestety przeczytał chyba tylko do połowy :( Im dalej tym większa tragedia :(((

ocenił(a) film na 7
phoebe_Freja

Ten ktoś przeczytał chyba tylko streszczenie... w książce nie było żadnego wątku miłosnego. podróżnik zbudował wehikuł z innych pobudek, a nie żeby uratować ukochaną. film coraz bardziej odbiegał od ksiązki. pomimo niezgodności z książką film mi się podobał

użytkownik usunięty
deste

Może argumenty jakieś podaj, bo z tego co napisałeś wynika co najwyżej, że nie oglądałeś filmu. Moze jesteś trollem i krytykujesz go dla zabawy?

Jeśli nie to napisz jaki film jest "fajny"?

użytkownik usunięty
deste

Sprawdziłem Cię, oddałeś tylko 2 głosy (1/10) na tylko 2 filmy, oba 14 Lutego. Jeśli masz mniej niż 16 lat, to Twoja opinia się nie liczy bo jesteś wtedy TROLLEM!

ocenił(a) film na 4
deste

No zawiódł,zawiódł pomimo ze się dobrze zapowiadał.Pomysł jest bardzo ciekawy i takie rzeczy jak podróże w czasie zawsze się bronią i to zarówno w kinie czy książcze ,czy grach... no ale trzeba dobrze to wykonać i owinąć w ciekawą fabułę a tutaj z tym średnio.
No bo spójrzmy:gościu mieszkał sobie gdzieś w hameryce na początku 20 wieku,stracił kobietę,więc zaczął podróżować w czasie w celu jej odzyskania,niestety dowiedział się w przyszłośći że jej strata jest nieunikniona,toteż pogodził się z losem i osiadł z tubylcami(bo jest cool mieszkać w jungle,ostatnio taki trend się lansuje - powrót na łono natury,dzamajka reggae itp)i taki jest sens tego filmu,ot całe przesłanie haha.

ocenił(a) film na 10
deste

a ja uważam, że film był bardzo ciekawy ;)
Przyznam, że nawet lekko wzruszający :)
Jedyne co mnie rozśmieszyło to, to że ten ludek z podziemi co rzekomo władał innymi był prawie identyczny jak Widmo z Gwiezdnych Wrót: Atlantyda :)

ocenił(a) film na 5
Czarny_kocur

Doktorek chciał sfałszować przeszłość, a reżyser przepowiedzieć przyszłość. Lubie filmy z klimatem różnych takich, powiedzmy steampunk'owych technologii, ale podróże w czasie zawsze mi się najmniej podobały ;]

ocenił(a) film na 5
Zakerr

Tak jest! Doktorkowi poszło żle, reżyserowi - jeszcze gorzej. Ta scena z próbą uratowania narzeczonej jest: a) dodana na siłe, b) fatalnie napisana c) jeszcze gorzej zagrana. Mam ten film na VHS (szkoda kasy na DVD), ale gdy do niego wracam, tą scenę zawsze przewijam. Pozdrowienia

użytkownik usunięty
leslie_filmaniak

film niezły ale ta scena faktycznie do bani...

ocenił(a) film na 7
Czarny_kocur

dla mnie też ciekawy i wzruszający! może nie "klasyk z górnej półki" ale ma sporo zalet, pozytywów...
podobały mi się domy na skałach oraz wątek miłosny na samym początku filmu i tragedia głównego bohatera po parokrotnie przeżywanej śmierci ukochanej... gdy zdał sobie sprawę, że ona już nigdy uratowana być nie może...
nie zgadzam się z opinią twórcy tego wątku!