PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459178}

Weronika postanawia umrzeć

Veronika Decides to Die
2009
6,4 43 tys. ocen
6,4 10 1 43006
5,2 4 krytyków
Weronika postanawia umrzeć
powrót do forum filmu Weronika postanawia umrzeć

Właśnie przeczytałam "Weronika postanawia umrzeć" i jestem pod dużym wrażeniem tej powieści i zastanawiam się, czy obejrzeć film. Jak wypada na tle książki?

ocenił(a) film na 2
Miss_Madeleine

KATASTROFA, lepiej idź na spacer, film jest beznadziejny, a już jak się czytało książkę, to jest megabeznadziejny, ani trochę nie oddaje sensu, no może ciutkę. Właśnie obejrzałam, i było to najgorzej spędzone 85 min. mojego życia :)

nitroglicerynka

acha dobrze wiedzieć :) dzięki, uniknę rozczarowania
pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 4
Miss_Madeleine

szerze mówiąc spodziewałam się lepszej książki i lepszego filmu.
totalna katastrofa.
jedyne co mi się podobało z książki to historia o tej zatrutej studni i cytat co to jest prawdziwe ja.
Cohelo taki niby świetny a mi się nie podoba. ;

Aduuusia

Skoro podobała ci się książka, to film pewnie się nie spodoba. Dla mnie książka to była totalna katastrofa (choć i tak najlepsza z tych pseudo mądrych powieści pseudo mądrego Cohela - czytałam kilka). Pełno wydumanych, pseudo filozoficznych bzdur. Film na tym tle wypadł bardzo dobrze, bo nie było tego ględzenia i wszystko poszło szybko i sprawnie bez większego przynudzania (no może na początku). Ale wiadomo, niektórzy jego książki uważają za genialne i podejrzewam, ze duża cześć osób tylko dlatego, że Cohela uważa się za genialnego, no i skoro jest dużo niby mądrego gadania to pewnie jest dobre. A w rzeczywistości te bzdurki tak na nich wpłynęły jak na mnie to, że mnie ucho swędzi.

Lukoilluk

heh,przerażją mnie te wasze komentarze. Jeśli nie rozumiecie filozofii Coehlo- to nie znaczy że jest beznadziejny i nudny. Nie jest geniuszem może, ale ma swoją mentalność i pomysły. Autor nie musi trafiać w każdego!!! Mnie się podobały niektóre jego książki, a film wcale nie jest taki zły. Trochę bardziej wnikliwości!!!, ludzie!!! "Pseudo "- śmieszne to wasze pseudowanie!!!!

katilla

"Autor nie musi trafiać w każdego!!! "

Właśnie o tym mówiłam.

ocenił(a) film na 1
Miss_Madeleine

film jest w każdym calu tragiczny (wystawilam mu osobna recenzje w tematach) i gwałci ksiazke...