Książką mnie zafascynowała i zauroczyła. Nic nie może się równać z twórczością pana Paula Coelho. Mam nadzieję, że film choć w 1/100 będzie tak dobry, jak dzieło tego wspaniałego pisarza. Zazwyczaj każda ekranizacja wypada słabo. Błagam, aby nie było tak i tym razem. Nie zniszczmy dzieła!
Nie liczyłabym zbytnio na to, że film będzie oddawał ducha książki. Pewnie zrobią z niego jakąś pseudo ambitną, ckliwą historyjkę. I masz rację - prawie wszystkie ekranizacje są beznadziejne. A już zatrudnienie dziewczyny od Scooby-doo i Buffy jako Weroniki jest kompletnym nieporozumieniem.
Masz rację. Sarah Michelle Gellar od zawsze kojarzył mi się z rolami, słodkich, pustych dziewczynek.
Polemizowałbym ze stwierdzeniem, że nic nie może się równać z twórczością pana Coelho... Jak dla mnie jego książki są bardzo banalne. Większość ludzi czyta je tylko po to, aby się dowartościować i dlatego, że jest głupia moda na Coelho (nie odnoś tego do siebie, nie mówię, że tak jest w Twoim przypadku). "Weronika postanawia umrzeć" jest jednyną książką Coelho, która naprawdę mi się podobała. Film obejrzę...