PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459178}

Weronika postanawia umrzeć

Veronika Decides to Die
2009
6,4 43 tys. ocen
6,4 10 1 43006
5,2 4 krytyków
Weronika postanawia umrzeć
powrót do forum filmu Weronika postanawia umrzeć

Opinia o filmie

użytkownik usunięty

Książka porusza temat depresji, którzy dotyczy m.in. 120 mln europejczyków.

Ekranizacja powieści Paulo Coelho została wspaniale zinterpretowana i opisana w zrozumiały i ciekawy sposób. Mnie film wzruszył, zaintrygował, zainteresował i zachęcił do wniknięcia głębiej w sprawy psychologiczne społeczeństwa ludzkiego.

,,Weronica Decide To Die'' to jedna z najlepiej sprzedawanych książek i film, który zdobył rzeszę fanów. Ja jestem zdania [które wyraziłam powyżej], że film jest niesamowitym odzwierciedleniem problemów ludzi tego świata.

Moim zdaniem film jest fantastyczny, przede wszystkim ze względu na to że w główną rolę wciela sie wspaniała Sarah Michelle Gellar. Nikt nie zagrałby Weroniki lepiej niż właśnie ona. Polecam też przeczytać książkę Paula Coelhi- jest naprawdę wciągająca i niesamowita. Czytałam ja trzy razy i za każdym razem dowiadywałam się czegoś nowego na temat życia. Zresztą wszystkie książki Coelhi są fantastyczne. Naprawdę polecam tego wspaniałego pisarza. Co prawda jego książki nie są łatwe do zrozumienia, ale i tak warto sie w nie zagłębić ;)

Bells_18

Przepiękna główna bohaterka, fantastyczna kreacja Thewlisa no i ciekawa historia interesującej miłości.