PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459178}

Weronika postanawia umrzeć

Veronika Decides to Die
2009
6,4 43 tys. ocen
6,4 10 1 43006
5,2 4 krytyków
Weronika postanawia umrzeć
powrót do forum filmu Weronika postanawia umrzeć

Niestety film oglądało się dennie. Książka wciąga, czyta się ją rewelacyjnie, ale film to jakaś pomyłka. Dłużyzny, na których chciałoby się wyjść z kina (niektórzy też tak robili po ok pół godzinie filmu!)...

kachulek

żal mi takich ludzi jak ty i tych ludzi co niby wychodzili "po ok pol godzinie filmu!" , nie ze chce dopiec czy obrazic, ale naprawde jest mi was żal...

ocenił(a) film na 6
urson1

Żal, bo co? Bo mi się nie podobał nad wyraz nudny film, który psuje świetną
książkę? Czy dlatego, że widziałam ludzi wychodzących z tego filmu? A może
przez to, że mam własne zdanie?

ocenił(a) film na 4
kachulek

Moim zdaniem film nie byl az tak okropny dla mnie byl po prostu przecietny. Uwazam ze z takiej ksiazki jak Weronika... powinno sie wycisnac o wiele wiecej rzeczy. Moim zdaniem rowniez glowna bohaterka nie calkiem poradzila sobie z rola. Kompletnie inaczej wyobrazalam sobie adaptacje mialam nadzieje ze bedzie tak genialna jak ksiazka. A niestety sie pomylilam....

ocenił(a) film na 10
kachulek

ZGADZAM SIE !, FILM NIE SPELNIL MOICH OCZEKIWAN. NIESTETY BYLAM WIELCE ROZCZAROWANA PO OBEJŻENIU EKRANIZACJI KSIAZKI PAULa COELHO -.-

ocenił(a) film na 6
kachulek

Mam podobne zdanie, weszlam do kina z nadzieja, ze zobacze cos niezwyklego...i pewnie stąd tez rozczarowanie. Aktorka nie pasowala do tej roli, dialogi byly momentami infantylne, jedyne, co "trzymalo" ten film to muzyka! Watpie zeby sam Coelho byl zadowolony z ekranizacji

ocenił(a) film na 4
kachulek

zgadzam się z Paulą. Po przeczytaniu książki spodziewałam się czegoś... głębszego. Rozumiem, że reżyserka chciała zrobić prostą, przyjazną historię, ale wykorzystując do tego pozycję Paulo Coelho, po prostu zpłyciła temat, który nadaje się na fajną refleksję do kina studyjnego.