Po negatywnych, w większości, opiniach na forum, sięgnąłem po ten film. Jestem bardzo z niego zadowolony, niebanalna historia, ciekawy klimat, wątki prawie jak z klasyki kina, niezapomniany morał, zaskakująca końcówka, fantastyczna obsada, perfekcyjna muzyka. Nie wiem czego chcieć więcej, chyba tylko więcej takich filmów.
Osobiście uważam, że to jeden z lepszych ostatnio powstałych dramatów, dobry również jako wyciskacz łez, jeśli sytuacje, bądź niektóre wątki są Ci znane. Polecam, oczywiście jako widz, który nie zna książkowej wersji, bo za pewne ta jest o wiele lepsza.
Ja również nie czytałam książki. Film bardzo mi się podobał. Nie znalazłam w nim niczego co nie byłoby na miejscu. Piękne zdjęcia, muzyka, gra aktorów na poziomie. Historia pociagnięta spójnie bez zbędnych wątków i zbytniego patosu. Polecam.
I mnie się podobał film. Powiem nawet, że film był lepszy od książki, którą czytałam kilka lat temu. Powtórzę już to, co zostało napisane: Niesamowity klimat, dobra gra aktorów, świetna muzyka i dialogi. Polecam.
ja też czytałam książkę i jestem zadowolona z filmu. świetna robota. nawet w podobnie wyobrażałam sobie Edwarda :P . film spełnił moje oczekiwania ;) . oczywiście że film nie pobije książki (to jest oczywiste) więc nie wiem czemu za każdym razem ktoś musi napisać komentarz typu 'beznadzieja! książka sto razy lepsza!!'. książka i film to dwie różne rzeczy :)