PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459178}

Weronika postanawia umrzeć

Veronika Decides to Die
2009
6,4 43 tys. ocen
6,4 10 1 43006
5,2 4 krytyków
Weronika postanawia umrzeć
powrót do forum filmu Weronika postanawia umrzeć

Główną rolę żeńską, Veronicę miała grać Kate Boshworth, ale zrezygnowała i dzięki temu moja ulubiona aktorka Sarah Michelle Gellar ma szansę zabłysnąć! Juhuuu!!!

ocenił(a) film na 4
Promiscuous_Girl

Nie wiem może się mylę ale jakoś Sarah nie pasuję mi do tej roli. Weronike powinna zagrać jakaś mało znana aktorka bo w książce to była zwykła dziewczyna z problemami, a jak zagra ją jedna z bardziej znanych światowych aktorek to ludzie zamiast skupić się na historii Weroniki bardziej będą oceniać gre Sary. Ale to tylko moje zdanie.

Poison_Girl

No i dobrze, bo chodzi o to, że Sarah wreszcie będzie mogła się wybić!

Promiscuous_Girl

Rozumiem Cię, jesteś jej fanką. Ja też życzę moim ulubioym aktorom interesujących ról.
Nie mniej jednak wolę Kate Bosworth, ale nie jestem jej fanką. Nie cenię jej jako aktorki. Uważam, że jest dośc ładna i ciekawi mnie jak poradzi sobie w tej roli, była dziewczyna jednego z moich ulubionych aktorów - Orlando Blooma. Poza tym ona jest taka anemiczna(lub anorektyczna) i bez życia, jak pragnąca śmierci bohaterka książki Coelho. Wydaje się po prostu fizycznie odpowiadać postaci z książki.

Euhenia

a mi totalnie nie pasuje:/!
Czysto wizualnie pasowałaby mi tam Audrey Tautou, ale to amerykański film, a ona swobodniej czuje sie chyba we francuskich produkcjach. A może Christina Ricci? jakoś tak bardziej mi brunetka do tego pasuje...
A nie typowa blond pięknośc:/

kropekk

Dokładnie. Też jej jakoś nie widzę w tej roli. Miejmy nadzieję, że się miło zaskoczymy, tym bardziej, że akurat ta książka Coelho jest jedną z moich ulubionych zaraz obok "Piątej Góry". Swoją drogą to chyba pierwsza ekranizacja książki tego pisarza, a może się mylę?

kropekk

Kiedy czytałam książkę wyobrażałam sobie Weronike właśnie jako brunetke...;/ mam mieszane uczucia co do SMG w tej roli, ale zobaczymy może wyjdzie z tego dobry film ;)

Promiscuous_Girl

lubie i sare i kate, ale wiesz, jakos kate bardziej mi pasowala do roli weroniki :)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
boo_poland

jestem za Sarą! jest dobra aktorka i mysle, ze film bedzie fajny :)

ocenił(a) film na 6
Promiscuous_Girl

nie moge sie doczekac tego filmu, mysle, ze Sarah Michelle Gellar dobrze wypadnie w roli Veroniki bo jak zacytowali slowa Coelho w trailerze-

powiedzial, ze S.M. Gellar ("utorzsamiła" się z uczuciami/[postacia]) pokazala emocje Veroniki tak jak on sobie to wyobrazal :)

użytkownik usunięty
Promiscuous_Girl

A mnie do tej roli bardziej pasuje Audrey Tautou lub Anna Paquin...
Myślę, że obie świetnie wcieliłyby się w postać Weroniki.