PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724371}

Więzień labiryntu: Próby ognia

Maze Runner: The Scorch Trials
2015
6,5 133 tys. ocen
6,5 10 1 132565
4,8 12 krytyków
Więzień labiryntu: Próby ognia
powrót do forum filmu Więzień labiryntu: Próby ognia

Zwiastun

ocenił(a) film na 10

Zwiastun właśnie wyszedł ! Nareszcie .
Jakie wrażenia po obejrzeniu ? :P

użytkownik usunięty
mr_destroyer

Zajebisty. Najlepsza część książki to i najlepsza ekranizacja.

użytkownik usunięty

ciekawe kiedy będzie teaser trailer z Kosogłosa, ehhh pewnie do lipca czy sierpnia sobie poczekamy

ocenił(a) film na 10

Pierwszy zwiastun kosogłosa będzie 12 czerwca następny będzie 1 lipca a pełny zwiastun będzie 24 lipca tak samo full treaser będzie z prób ognia :D

ocenił(a) film na 10
mr_destroyer

źródło jest dobre bo od miesiąca nawet ponad wiedziałem że dzisiaj będzie zwiastun prób ognia :D Więc do 12 czerwca wytrzymamy ^^

użytkownik usunięty
mr_destroyer

To nie jest potwierdzone

ocenił(a) film na 10

pożyjemy zobaczymy ;p

użytkownik usunięty
mr_destroyer

W tamtym roku też tak miało być a z kosogłosa teaser trailer dostaliśmy na coming con wiem z jakiej strony korzystacie ale to nic potwierdzonego Lionstage nic takiego nie dało więc...

użytkownik usunięty

a czy ktoś wie jak się nazywa ta muzyka z trailera?

użytkownik usunięty
mr_destroyer

genialny 10/10 :) nie mam zastrzeżeń jest moc :D

ocenił(a) film na 9

MIAZGA 10/10 nie wiem jak teraz do września wytrzymam :D

użytkownik usunięty
wallflowergirl

Jakoś trzeba też nie wiem jak wytrzymam ale czekamy, epicki :)

mr_destroyer

Zwiastun bardzo fajny :D

.... czy ja tam widzę Littlefingera?:P

nutria_00

Mam pytanie tu do wszystkich. Czy któreś z was przeczytało książkę? Bo nie wiem jakim cudem możecie powiedzieć, że ten zwiastun jest "MIAZGA 10/10" jak to już wygląda na typowy film w stylu "5125125125 akcji w jednej minucie filmu". W książce najlepsza była niepewność i tajemnica, tam nikt nic nie wiedział a tutaj wszystko na odwróT. Na ten film poczekam aż wydzie na DVD bo nie mam zamiaru rozczarować się po seansie.

PO TYM ZWIASTUNIE DAJE 1/10

ocenił(a) film na 10
pol1593

Ja czytałem i tak mi się podoba chociaż książka jak wiadomo zawsze jest lepsza :D

użytkownik usunięty
pol1593

Ja też czytałam i po zwiastunie od razu widzę, że to będzie kompletnie co innego. Ale to nie znaczy, że film będzie zły. Na pewno będzie bardziej nastawiony na akcję, a nie na klimat tajemniczości i ciągłej niewiedzy. Sceny zawarte w zwiastunie sugerują nam totalną zmianę fabuły, choć nie wiem, czy na gorsze. Czasem lepiej, kiedy coś pozmieniają, jeśli wiedzą, że nie są w stanie podołać oddaniu atmosfery książki. Myślę jednak, że powstanie nam całkowicie oddzielna historia, lekko tylko powiązana z książką, a że na wierną ekranizację nie mamy co liczyć, można się już było domyślić po obejrzeniu pierwszej części

masz racje, ale jak by tak pomyśleć ... to by był prze kozacki film jeśli by było to samo co w książce,naprawdę miło by było obejrzeć chociaż 1 taką serię zgodną z książką.

pol1593

Niestety nie czytałam i może dlatego jestem zadowolona, nie wiem ;)

ocenił(a) film na 5
nutria_00

Również jeszcze nie przeczytałam i po zwiastunie moje wrażenie jest: będzie świetny!!!!!

pol1593

Dokładnie taka sama myśl pojawiła się w mojej głowie. Bardziej to przypomina film, gdzie liczy się jak najwięcej narypanych efektów specjalnych niż sama fabuła. A bo czemu by nie?? Teraz jest "na topie" wciskanie kitu i sieczki w ładnym opakowaniu.
I ta scena z Thomasem przeciskającym się przez zamykającą się bramę.... Oni tak na poważnie z tą sceną? Kolejna chwila grozy jak w poprzednim zwiastunie? Tylko, że tam przynajmniej to się jakoś trzymało siebie. Tutaj jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić...

Prawdopodobne, że książka z filmem będzie miała tyle wspólnego co imiona bohaterów ;)

Aniuleks

Nie powiedziałabym, żeby stawiali na efekty specjalne. Patrzą tu raczej na chwilową niepewność i granie naszymi uczuciami ;)
Może nie będzie tak źle. Wiadomo tyle, że podobno pomieszali trochę z rzeczami z Leku na śmierć. Zreszta widać to w zwiastunie (ci co czytali). Czytałam i i tak nie mogę się doczekać.

użytkownik usunięty
mr_destroyer

Zwiastun jest świetny 11\10

ocenił(a) film na 7
mr_destroyer

Zwiastun średnio wygląda. Taki zlepek nie wiadomo czego.

użytkownik usunięty
Unibet_78

bo to jest teaser trailer... pierwsze spojrzenie na film, nic dziwnego bo każdy tak wygląda teaser trailer...

ocenił(a) film na 7

wiadomo, że teaser trailer musi przyciągnąć uwagę, zainteresować filmem szeroką publikę itd... ale tutaj widzę, że mocno rozbudził emocje wiernych czytelników; niewiele można powiedzieć po tym, co widzieliśmy, montaż sporo zmienia, ale czego nie jestem w stanie zrozumieć to
- ucieczka z siedziby "porywaczy" w poszukiwania lekarstwa
- Jorge (z obsady) grany przez Giancarlo Esposito (57 lat!!) - czy tylko mi z książki wydawał się nastolatkiem, ale odrobinę starszym od Thomasa?
- inne wyjaśnienie "zagadki" z labiryntu - wiadomo, że chodziło o mapę myśli/mózgu najwytrwalszych i najbardziej odważnych, ale jestem pewien, że tutaj sprezentują nam jakieś inne wyjaśnienie, tyle wynika już z narracji

freepick

Moim skromnym zdaniem masz całkowitą rację.Ja odczuwałem że Jorge ma coś koło 20-23 lat ponieważ w książce wydawał się młodym chłopakiem a ten aktor moim zdaniem to tylko "spikoli".

ocenił(a) film na 7

no jak ocenia teaser, wygląda źle.

ocenił(a) film na 8
mr_destroyer

Moim zdaniem "lekko" odbiega od książki. Pytanie, czy to dobrze, czy źle.
Pierwsza część mnie mocno rozczarowała, więc podejrzewam, że na tą do kina nie pójdę.

ocenił(a) film na 6
mr_destroyer

Zwiastun sam w sobie zły nie jest, ale jeśli porównać go z treścią książki to...WTF? Wszystko jest nie tak. No nie wiem jak tak można zwalić i ludzie się jeszcze tym podniecają. Smutek.
Jak dla mnie to powinni mówić, że to film luźno oparty na książkach a nie ekranizacja bestselleru.

mr_destroyer

Niesamowite. Film na pewno będzie bardziej wciągający od pierwszego :)
Nie obchodzi mnie to, czy odbiega się od książki czy nie, bo nie czytałam.
Nie mogę się doczekać premiery :D

ocenił(a) film na 5
mr_destroyer

Gdyby nie Aidan Gillen którego kojarzę z Gry o Tron i krótkometrażówki Bagińskiego w ogóle bym na ten trailer nie zwrócił uwagi. Nic ciekawego.

mr_destroyer

Zwiastun jest niezły. Widać, że nie wszystko jak w książce, ale i tak mi się podoba. Nie mogę się doczekać ^^

mr_destroyer

Mam nadzieję, że film nie będzie idealnym odwzorowaniem książki, bo hejtuje Dashnera za spapranie kontynuacji Więźnia labiryntu, którego pokochałam całym sercem, natomiast 2 i 3 cz. według mnie nadają się do kosza. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, to tylko i wyłącznie moja subiektywna ocena. Na film pójdę, zobaczę jak rozwiną się wątki. Mnie pozostałe części absolutnie nie przypadły do gustu ( chociażby zrobienie z Thomasa bachora lub Newt jeśli wiecie o co chodzi), ale kto wie jak to potoczy się w filmie. To co, czekamy do września. :)