PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1223}

Wichrowe wzgórza

Wuthering Heights
1992
7,3 43 tys. ocen
7,3 10 1 42989
6,6 14 krytyków
Wichrowe wzgórza
powrót do forum filmu Wichrowe wzgórza

Podobno mają zamiar nakręcić nową adaptację "WW". Po co, jeśli dobrze wiedzą, że lepszej niż ta z 1992 nie nakręcą, bo byłaby sztuczna.
Co jest jeszcze gorsze? Możliwość zagrania Catherine przez Knightley bądź Lohan. Nic do nich nie mam, ale pomyślcie - wyobrażacie je sobie jako Cathy?
http://film.onet.pl/0,32369,1684797,wiadomosci.html

ocenił(a) film na 10
beatryczed

dziś gdzieś tam czytałam, że myślą nad Natalie Portman...ale żadna z tych 3 sie nie nadaje- tylko i wyłącznie Binoche!

Anastazja_2

Tak.
Oczywiście, bez urazy dla fanów Knightley, Lohan czy Portman, ale ta pierwsza to kościotrup z wielką szczęką, Lindsay kojarzyłaby mi się tylko z odwykiem (i ten amerykański akcent!), a Natalie nie pasuje mi do roli Catherine.
Binoche i Fiennes zagrali najlepiej.
Ciekawa jestem, kto w takim razie będzie Heathcliffem?
Mogłabyś podać link do tej strony?

ocenił(a) film na 7
beatryczed

Szytałam, że Heatcliffa ma grać Johhny Deep, ale wtedy jeszcze planowano, że w rolę Cathy wcieli się Angelina Jolie.

Kasia_128

Johnny Deep jest cudnym aktorem, a Jolie (nie lubię jej) zdolną aktorką, ale wyobrażacie sobie Jacka Sparrowa wyznającego miłość Keirze Knightley?!
To by była porażka po całej linii.

ocenił(a) film na 9
beatryczed

Nowa adaptacja tej cudownej książki byłaby morderstwem (w dodatku z taką obsadą), tą z 1992 roku widziałam wielokrotnie i pewnie jeszcze wielokrotnie ponownie do niej powrócę, choć znam ją juz niemal na pamięć. Ten film miał swój klimat, krwiste, wiarygodne postacie, sprawił, że nie chciałam uronić z niego ani jednej minuty.