PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1223}

Wichrowe wzgórza

Wuthering Heights
1992
7,3 43 tys. ocen
7,3 10 1 42990
6,6 14 krytyków
Wichrowe wzgórza
powrót do forum filmu Wichrowe wzgórza

Błagam, naprawdę błagam. Dawno temu oglądałam w telewizji pewną wersję Wichrowych
Wzgórz, do której nie mogę się teraz dokopać. Ściągnęłam chyba wszystkie, sprawdziłam i
żadna nie była tą, której szukam. Oczywiście nie wiem na jej temat nic - żadnych nazwisk, daty
produkcji, no nic. Pamiętam, że wtedy (jakieś 5-6 lat temu) leciała na TVP 1, podzielona na dwie
części.
Charakterystyczne cechy tamtej wersji, których nie zauważyłam w innych:
- Był pokazany moment, kiedy ojciec Cathy był w Anglii i rozmawiał z Heathcliffem zanim
postanowił go wziąć ze sobą.
- Podczas śmierci Catherine, Heathcliff wziął jej ciało na ręce i krzyknął do wszystkich naprawdę
potężnie "Ona jest moja, zostawcie nas"
- W ostatniej scenie Heathcliff idzie przez łąki (pola?) obserwowany przez tego przybysza
(wybaczcie, nie pamiętam jak się nazywał) i innych. Upada i umiera. I wtedy następuje tekst "On
nie umarł. On dopiero zaczął żyć."
Jeżeli ktoś widział tę wersję i wie, która to, to bardzo, bardzo proszę, żeby mi powiedział :(

cytrysia

Może chodzi Ci o tą wersję:

http://www.filmweb.pl/film/Wichrowe+Wzgórza-2009-486221

cytrysia

Myślę że chodzi Ci o wersje z 2004 roku, ma dwie części i właśnie została wrzucona na zalukaj Główne role tam grają Alessio Boni i Anita Caprioli.

paulina385_filmweb

Boże, Boże, Boże, Boże!!!!! Taaaaaaak!!!!!!!!!!! Dziękuję, dziękuję, dziękuję, dziękuję! Myślałam, że już nigdy w życiu tego nie znajdę!

cytrysia

Cieszę się że mogłam pomóc :-) Ja oglądałam tylko tą wersję i tak mnie urzekła, że chyba nie będę oglądać innych. Zawsze wspominając Wichrowe wzgórza będę myśleć o tej wersji.