PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=183350}

Wieczny Żyd

Der Ewige Jude
1940
5,6 472  oceny
5,6 10 1 472
Wieczny Żyd
powrót do forum filmu Wieczny Żyd

Dużo przekolorowań w tym filmie ale większość rzeczy się zgadza

ocenił(a) film na 1
gracii

Jeju co za prymityw..

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
gracii

Nie bądź dla siebie taki okrutny. Nazywając cię prymitywem stwierdziłem fakt, ale nie uważam cię za ciotę, przynajmniej na razie.

grezyl

nie zesraj się.

gracii

Począwszy od tego że to żydowskie banki z USA dały Hitlerowi kredyt na wojnę. W jednym z tym banków notabene ważną funkcję pełnił dziadek Georga Busha. Ale o tym się jakoś nigdy nie mówi. Nikogo nawet nie zastanawia skąd Hitler po wielkim krachu w 1929 roku, totalnej zapaści gospodarczej i hiperinflacji wyczarował nagle fortunę na wojnę. Każdy film dokumentalny pomija ten "szczegół". Powiedzenie "żydzi są sami sobie winni" jest tu bardzo dosłowne.

600795621

Fantastyczna paranoja. Założenie, ze Żydzi z USA pod rękę z nazistami wywołali wojnę, żeby wymordować jak najwięcej Żydów w Europie...;)
Przy tym wizja inwazji kosmitów z Marsa to pikuś.

Schizofrenik_XXI_wieku

Zgadzam się w zupełności.

Gandalf777

Tak? Czyli co się zgadza w zupełności, a co się w zupełności nie zgadza?

Schizofrenik_XXI_wieku

Masz 100% racji. Dla mnie ten film to dokument.

mariuszlublin

Nazistowskie "dokumenty" są niebywale wiarygodne, prawda? ;)

mariuszlublin

Jo, jo. Nasi sąsiedzi nie zapomnieli też o nas, były też filmy antypolskie, antykomunistyczne, antyfrancuskie, antyangielskie. antysemickie cieszyły się obok antypolskich chyba największym powodzeniem. :) same dokumenty, czysta prawda, nośniki prawdy - dokumenty. Zw jak w jednym z nich polskie dzieci kamieniowały młodą Niemkę. lol lol

ocenił(a) film na 7
Vanillia

Są dostępne? Dawaj tytuły.

Selecta

Heimkehr (1941) - http://www.filmweb.pl/film/Powr%C3%B3t-1941-36474 to ten skrajnie antypolski. Reszty nie pamiętam. Oglądałam kiedyś fragmenty na jakimś festiwalu filmowym.

ocenił(a) film na 7
Vanillia

OK okazuje się że już miałem dodane ale z mniejszym priorytetem. dzięki.