PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 168 tys. ocen
7,7 10 1 168278
7,1 55 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

Zastanawiam się czy nie iść na na ten film z 4-letnią siostrzenicą. Niestety zostały już tylko projekcje w 3D. Czy 4-letnie dziecko może oglądać filmy 3D bez żadnych obaw. Jeżeli nie, to czy obraz nie jest za dużo rozmyty by można było go oglądać bez okularów i bez problemów?

ocenił(a) film na 10
howlet

Nie wiem, czy siostrzenica w ogóle będzie nadążać za fabułą. Jeśli ma cztery lata...no cóż, gdy byłam na seansie były na sali dzieci mniej więcej w tym wieku i się nudziły, bo nic nie rozumiały. A na 3D nie byłam, więc nie wiem, mogę tylko ostrzec w kwestii niezrozumiałej treści filmu ;).

Chantoria

oglądam z dziećmi filmy animowane i zazwyczaj przy pierwszych seansach danych bajek nie wyłapują za dużo z fabuły. Ważne dla nich by było kolorowo i w miarę dużo się działo - skoki , tańce i takie tam, czyli ruch ogólnie.
Nadal czekam na na jakieś opinie/rady co do 3d projekcji

ocenił(a) film na 8
howlet

Oglądanie w 3D bez okularów to nie jest za dobry pomysł... Ale nie powinno być, tak, że nic nie widać, tyle, że polecam jednak okulary założyć (myślę, że siostrzenica poradzi sobie z nimi bez problemu).

howlet

Ja byłam na 3D i jest bardzo słabe.

użytkownik usunięty
howlet

Oglądanie filmu 3D bez okularów to bardzo zły pomysł. Po pierwsze, obraz jest bardzo rozmyty, po drugie nie jest to zdrowe.
To czy 4letnie dziecko może oglądać w 3D zależy od każdego dziecka.

howlet

MOja córka miała niecałe 3 i oglądała 3D. Medycznie nie ma przeciwskazań

howlet

Przeciwwskazań niby brak, ale wszystko zależy od dziecka. Mój kuzyn gdy zabrano go na taki seans miał 5 lat i po prostu się wynudził. Okulary były mu za duże i spadały więc je zdjął, ale wtedy obraz był rozmyty i nie było na co popatrzeć. Bajkę poznał głównie od strony dźwiękowej. Chyba z 15 razy się pytał czy zaraz będzie koniec.