Film jest lepszy od Frozen , Tangled i Wreck-it Ralph... Detronizuje go tylko How to train your Dragon (ALE 1 ) , 2 to kiepski sequel.. Widzę to dopiero po jakimś czasie od obejrzenia.. W 1 świetne przejścia akcji dopracowane i dobre zakończenie bez śmierci zastąpione utratą nogi.. 2.. No właśnie.. Dobiła mnie ta żałoba po Stoiku.. 5 s i kolejna akcja.. tego nie mogę reżyserom wybaczyć.. Reszta świetna.. Ale za te rażące w oczy niedopatrzenia .. i ta śmierć Stoika.. Pytam się.. Na jaki ch@j go uśmiercili? To są bajki/anime/animacje coś pozytywnego.. Akcja powinna wciągać zasmucać .. Można kogoś uśmiercić.. Ale nie w taki sposób.. I jeszcze żeby w ogóle olac zmarła postać.. No tragedia... Musze z 10 zmienić ocenę na słabe 6 .. How to train your Dragon 2 to świetny film który po przemyśleniu fabuły traci swoją "zajebistość".. Dobra a teraz o Big Hero 6 .. Przejścia fabuły i scenariusz rewelka.. Choć wolałbym obejrzeć nie w dubbingu a w oryginale to i tak jestem zadowolony.. Hiro postać barwna.. Mimo że jest motyw śmierci brata Hiro to (Tadashiego) jest on wspomnany i jego wątek ciągnie się do końca np. na nośniku Baymaxa.. A żałoba jest choć krótka to pokazano jak hiro z niej wyszedł i dzięki komu dzięki robotowi :) o wielkim "sercu" :) Motyw z udawaną śmiercią Baymaxa.. Przyznam jestem jeszcze uczniak chodzę do liceum nie jestem wielce dorosły ale za takiego się po części uważam ;) A jednak mnie wzruszył.. Nie spodziewałem się wątku z nośnikiem.. I to nadało mi obraz reżysera.. Może nie geniusz.. Były dość spore niedociągnięcia .. Ale na pewno nie takie jak w How to train your Dragon 2... Bynajmniej autor tej animacji ma zadatki na geniusza tego gatunku tego mu życzę .. A dla tych co nie załapali ten film i jego przekaz ma drugie dno... :) Cóż dla starszego i coś dla młodszego dobre połączenie :) I ostatnia kwestia większość wynalazków w filmie.. Może na prawdę niedługo powstać :) Z pewnością są prowadzone nad laserem i magnetycznym transportem a robotyka rozwija się w zastraszającym tempie więc.. Może to nie aż taka fikcja ? ;)