PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 168 tys. ocen
7,7 10 1 168278
7,1 55 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

MCU :(

ocenił(a) film na 8

szkoda, że film nie jest połączony z MCU (chyba). :(

po obejrzeniu zaraz se wyobrażałem jak walczą ramie w ramie z Avengers. Wiem, że żyją w zmyślonym mieście ale można se pomyśleć, że w MCU podczas II wojny światowej Ameryka utraciła część terenów na rzecz Japonii. :)

Cóż, liczę na 2 część, choć boxoffice nie wygląda zachęcająco ($378 961 351).

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Też liczę, ale coraz bardziej się martwię, że nie będzie :(. A co...dobra, wyjdę po raz któryś na filmwebie na nieogarniętą, ale co to jest MCU?

ocenił(a) film na 8
Chantoria

eng. Marvel Cinematic Universe pl. Filmowe Uniwersum Marvela, czyli po prostu wszystkie filmu marvela tworzone przez Disneya należą do wspólnego uniwersum więc są one ze sobą powiązane. Ja dopiero po filmie avengers ogarnąłem co to jest MCU :)

Wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Marvel_Cinematic_Universe

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Ahm dzięki :)

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Może (jeśli powstanie) druga część będzie powiązana ? Ale nie wiem, bo przecież San Fransokyo wydaje się być zupełnie oddzielnym miastem.

ocenił(a) film na 8
Chantoria

też tak podejrzewam, ale pomarzyć zawsze wolno, albo stworzą A(Animated)MCU? :D

ocenił(a) film na 10
nieznajomy43

Ogólnie, odchodząc już od łączenia filmów Marvela, chciałabym, żeby powstał taki film gdzie by się spotkały postacie z różnych bajek. Chociaż wtedy mogłyby się zatrzeć ich charaktery...

ocenił(a) film na 8
nieznajomy43

teraz ma $484 656 000 przy $165 000 000 więc myślę, że jednak powstanie kontynuacja :)
trzeba też pamiętać o sprzedaży DVD i Blu-ray oraz zabawek, gadżetów. więc zapewne powstanie. :)