PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 168 tys. ocen
7,7 10 1 168278
7,1 55 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

Śmiałam się do utraty tchu, płakałam ze wzruszenia, bywałam zdumiona, wściekła i odczuwałam ulgę - a to wszystko w ciągu zaledwie 102 minut. Bohaterowie są tak sympatyczni, że od początku im się kibicuje. Baymax to zdecydowanie najlepszy partner głównego bohatera, jakiego widziałam we wszystkich animacjach. W wykonaniu Zamachowskiego to mistrzostwo świata. Może jedynie osioł ze Shreka ma szansę ścigać się z nim o 1 miejsce.
Dodajmy do tego fantastyczną grafikę - chwilami zapominałam, że to animacja. Naprawdę powala.
Big Hero 6 polecam wszystkim! W kinie byli zarówno dorośli z dziećmi, jak i tacy, jak ja - 26-latka na wypadzie z koleżanką :) Sala reagowała jednakowo, w tym dzieci odpowiednio głośniej i z większym przejęciem :)
Warto oderwać się od codziennego stresu i przedświątecznego szaleństwa i skoczyć na ten film. Ja na pewno obejrzę jeszcze nie raz.

ocenił(a) film na 10
queen_hurricane

Racja, od początku pokochałam Hira i Baymaxa. Myślę, że z Baymaxem mógłby konkurować jeszcze Szczerbatek z jak wytresować smoka :).
Zgadzam się ze wszystkim, ten film budzi naprawdę dużo skrajnych emocji (jeśli chodzi o wściekłość- kiedy się wściekłaś ? Ja w tym samym momencie co Hiro, gdy Callahan mu powiedział, że nikt nie prosił Tadashiego, żeby się poświęcił :( )
Gdy ja byłam w kinie było pełno małych dzieci (mniej więcej 4 lata) i nic nie rozumieli, nudzili się i gadali. Między innymi dlatego byłam wczoraj w kinie drugi raz :D.