PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 167 tys. ocen
7,7 10 1 167421
7,0 42 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

Dla fanów Marvela - jak w każdym ich filmie - jest scena po napisach. Polecam ;)

ocenił(a) film na 9
micholewski

Byłem ostatni na sali tylko po to by zobaczyć tą scenę. Nie wiem, czy się aż tak opłacało. Fred poznaje tajemnicę swojego ojca i tyle.

ocenił(a) film na 7
jano37

Jeśli nie wiesz, kim faktycznie jest jego ojciec, to rzeczywiście scena końcowa niewiele Ci powie. Wygoogluj sobie nazwisko tego typka, to się dowiesz, o co chodzi. ;)

micholewski

Ja już wcześniej wiedziałam o NIM i to był pierwszy raz, kiedy zostałam w sali do końca napisów

ocenił(a) film na 10
Wikia21

Właśnie, a o co z NIM chodzi ? Dlaczego jest on w każdym filmie tego typu ?

Chantoria

Nie wiesz kim jest Stan Lee ?

ocenił(a) film na 10
Sergij

Wiem, że aktorem. Ale po za tym to za bardzo nie rozumiem, dlaczego jest w Wielkiej szóstce. Jaki ma związek z tego typu filmami ?

ocenił(a) film na 8
Chantoria

Stan Lee - amerykański scenarzysta, producent filmowy i rysownik komiksowy, najbardziej znany jako twórca postaci Spider-Mana. Wieloletni prezes i członek zarządu wydawnictwa komiksowego Marvel Comics. Odznaczony Narodowym Medalem Sztuki.

Twórca (przy współpracy Jacka Kirby'ego i Steve'a Ditko) wielu postaci z komiksowego uniwersum Marvela (Fantastic Four, X-Men, Iron Man, Hulk, Daredevil i innych). Dzięki niemu Marvel Comics z niewielkiego lokalnego wydawcy zmieniła się w jednego z największych wydawców komiksowych na świecie.

ocenił(a) film na 10
WoDzU_26

Dzięki, teraz już wiem jaki ma związek :P

ocenił(a) film na 5
Chantoria

W większości filmów Marvela (wszystkich nowych) pojawia się gdzieś w epizodycznej roli.

ocenił(a) film na 10
Witek_13

Wydaje mi się, że w strażnikach też był :P.

ocenił(a) film na 5
Chantoria

Galaktyki tak. Teksasu nie. Był na deptaku, w otoczeniu tzw. "laseczki" w scenie, w której poznajemy wielkiego "łowcę ciał", zwanego też przez złośliwych szopem :)

Jak pisałem pojawia się przelotnie (choć czasami siedzi) w każdym filmie Marvela z ostatnich lat.

ocenił(a) film na 8
Chantoria

"Wiem, że aktorem..." Ech... ignorant ;) :)

ocenił(a) film na 10
bialyikar

IgnorantKA jak już. Nie muszę wszystkiego wiedzieć, akurat nie byłam przed wielką szóstką za bardzo zainteresowana Marvelem, nie za bardzo lubiłam Spider Mana czy inne tego typu postacie.
I nie, faktycznie ani trochę nie był aktorem :P. Ale, jak już mówiłam, nie wiem wszystkiego i po prostu jak mnie coś nie interesuje, to trudno, żebym wiedziała coś konkretnego na ten temat.

ocenił(a) film na 8
Chantoria

To był żart ;)

ocenił(a) film na 10
bialyikar

Kurcze, powinnam trochę wyluzować :P

ocenił(a) film na 7
Chantoria

Tak czy siak, myślenie że Stan Lee jest aktorem jest nieco śmieszne :D

micholewski

Czy ja wiem, nic specjalnego w niej nie było. Nie widzę w niej kompletnie nic ciekawego ;)

Jak usłyszałem o "dodatkowej scenie" po napisach końcowych, to spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Podczas drugiej wizyty w kinie, zatem jak głupi siedziałem do końca... i nie było warto (czekać do końca oczywiście. Film warto obejrzeć i pierdyliard razy ^^)

ocenił(a) film na 10
MojeGBA

Tak, mi też się wydaję, że nie była zbyt ambitna. W sensie scena po napisach, oczywiście. O filmie mam dokładne odwrotne zdanie.

micholewski

Wszystko super i pięknie, gdyby nie inteligencja ludzi pracujących w kinie. Człowiek sobie siedzi i czeka na scenę po napisach... a tu nagle BUM! Wyłączyli dźwięk filmu, włączyli durną muzyczkę i tyle miałam radości z oglądania... Czy ktoś może wyjaśnić, o czym rozmawiali w tej scenie? :)

ocenił(a) film na 10
Piramidzia

dokładnie chodzi o to, że Fred przemówił do obrazu jak to tęskni za ojcem, a tam za obrazem tajna "baza" z majtkami Supermana. Ojciec nagle stanął przy wejściu powiedział jak to On nosi majtki (4 dni te same tylko odwracane na różną stronę). Fred się ucieszył i przytulił ojca, powiedział jak to mają dużo do obgadania. I tyle :p Ot cała scena. Nie było nic więcej nic mniej. Naprawdę nie jest to żart z mojej strony, tak po prostu było :P

bambus002

Nie no spoko ;D Dziękuję za opis :) Ale byłam naprawdę zła, jak dźwięk wyłączyli. Co to miało być?

ocenił(a) film na 10
Piramidzia

Nie spodziewali się, że kto ktokolwiek siedzi i czeka na koniec napisów : D Choć skoro w filmie jest scena po napisach to faktycznie FAIL z ich strony :)

ocenił(a) film na 9
bambus002

niestety w każdym kinie tak jest :/ byłem na maratonie x-mena i premierowo wyświetlili na koniec "X-Men: przeszłość która nadejdzie", czekam z kumplami, napisy się pokazują i jeb, światło włączone, dźwięk ściszony, poczekaliśmy i oczywiście scena była wycięta, dowiedziałem się o niej dopiero na filmwebie :/ dokładnie tak samo miałem na "Iron Man 3" i "Avengers", niestety kina mają za nic fanów i liczy się tylko nabijanie hajsu :)