PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 168 tys. ocen
7,7 10 1 168278
7,1 55 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

Film nie jest zły. Ma niezłe postacie, cudną animację i spoko fabułę. Jednak po tych wszystkich
zapowiedziach, zdjęciach, trailerach i wysokich recenzjach myślałam, że będzie ciut lepszy.
Początek i koniec są bardzo dobre, jednak środek jest lekko nudnawy.
Mimo wszystko humor był na wysokim poziomie, dużo razy się zaśmiałam, a pana Roberta uważam
za najlepiej wyglądającego antagonistę ze wszystkich antagonistów w animacjach. Ma facet styl.

(Od początku wiedziałam kto kryję się pod tą maską. Ależ ja jestem inteligentna)

LEGO nadal moim faworytem do Oscara.

ocenił(a) film na 10
Blaxi

zgodzę się z tym że początek był nudny a koniec troche lepszy tylko środek mi się podobał. Liczyłem na to że koniec będzie bardziej spektakularny po tych ciekawych trailerach . Fakt humor był (trochę takiego dla starszych widzów nie brakowało ). A jedyna scena która mnie ucieszyła to śmierć tadashiego był jak dla mnie nudną postacią.

ocenił(a) film na 8
blazenada

Po tym co piszesz, dziwi mnie Twoja ocena.

Ale nie polemizuję. Ale ja płakałam przy Tadashim. :c

ocenił(a) film na 9
Blaxi

Najbardziej chciałem aby w tym filmie była ta muzyka z trailera, wg mnie o wiele lepsza, ale tak film fajny, ale też gdy widziałem jak oni latali to pierwsza rzecz jaka mi sie skojarzyła to HTTD jak wy?
Co do antagonisty dla mnie najlepszy, może w niedalekiej przyszłości spodziewamy się sequelu.

ocenił(a) film na 8
Koval_4

Mi też! Ale nie tylko wtedy... W ogóle Hiro jezt taki Czkawkowy, a GoGo to jak dla mnie Astrid. Zaskoczyło mnie (bardzo pozytywnie!) że między nimi nie było romansu.

ocenił(a) film na 10
nikolazd

Mi też się Hiro kojarzy z Czkawką, bo jak robi niektóre miny to jest do niego podobny :).

ocenił(a) film na 8
Chantoria

Kusiło mnie, żeby obniżyć za to ocenę, ale jakoś nie mogę się zmusić. Moim zdaniem najlepsza animacja ostatnich... trzech lat?

ocenił(a) film na 10
nikolazd

Nie obniżaj, Hiro i tak jest zupełnie inny z charakteru ;). Poza tym to taki piękny film, że nie warto się w nim czepiać takich niuansów i za nie odejmować całą jedną gwiazdkę ;).

ocenił(a) film na 9
Blaxi

Ale jedna rzecz tylko nie daje mi spokoju. Czy to rzeczywiście ten callaghan podłożył ogień czy nie?

Koval_4

Nie. Znaczy wydaje mi się, że pożar wybuchł przez przypadek. Nie było to zamierzone działanie.

ocenił(a) film na 9
Blaxi

ale też byłem ciekaw, może nawet ktoś inny. No cóż tego się nie dowiemy. Może jak będzie d 2 to spotkają Ironmana