Od 2008 roku nie obejrzałem żadnej nowej z powodów braku czasu mam do was prośbę pomożecie mi w wyborze muszę nadrobić czas. Teraz właśnie zainteresowałem się Wielką szóstką :) Zastanawiam się która pozycja filmowa jest godna starych dobrych animacji :)
Z zestawień : Walt Disney Animation Studios
# Zaplątani (2010)
# Ralph Demolka (2012)
# Frankenweenie (2012)
# Uniwersytet Potworny (2013)
Pixar :
# Toy Story 3 (2010)
# Auta 2 (2011)
# Merida waleczna (2012)
# Uniwersytet potworny (2013
Dreamworks:
# Megamocny (Megamind, 2010)
# Kung Fu Panda 2 (2011)
# Kot w butach (Puss in Boots, 2012)
# Madagaskar 3 (2012)
# Strażnicy marzeń ( 2012)
# Krudowie (The Croods, 2013)
# Turbo (2013)
# Mr. Peabody & Sherman (2014)
# Jak wytresować smoka 2 (2014)
Sony Pictures Animation:
# Klopsiki i inne zjawiska pogodowe (2009)
# Sezon na misia 3 (2011)
# Smerfy (2011)
# Artur ratuje gwiazdkę (2011)
# Piraci! (2012)
# Hotel Transylwania (2012)
# Klopsiki kontratakują (2013)
Ja bardzo polecam Frozen, Zaplatanych oraz Jak wytresować smoka, obie części. Media waleczna tez jest bardzo przyjemnym filmem, ale te poprzednie są wg mnie półkę, dwie wyżej. No i jeszcze Strażnicy. Nieco dziwny humor, a raczej prawie jego brak, ale ma bardzo fajny morał. Reszta... Średnia lub poniżej przeciętnej. Ale. To w mojej opinii
Pozdrawiam :)
Wszystkich oczywiście nie widziałam ale polecam:
Zaplątani
Merida waleczna
Jak wytresować smoka 2
Klopsiki i inne zjawiska pogodowe
Mam dzieci, więc jestem w temacie ;) z bajek, które oglądałam z dzieciakami to polecam:
- Auta
- Samoloty
- Ralph Demolka
- Jak wytresować smoka (2 minimalnie gorsza od 1, ale dobrze się ogląda)
- Nemo
- Sezon na Misia
- Kung Fu Panda
- Wall-E
- Epoki Lodowcowe
- Zaplątani całkiem całkiem
- Frozen też fajna
- Strażnicy marzeń też mi się podobało
polecam
# Zaplątani (2010)
# Ralph Demolka (2012)
# Merida waleczna (2012)
# Kung Fu Panda
# Strażnicy marzeń ( 2012)
# Krudowie (The Croods, 2013)
# Jak wytresować smoka - obie części
# Hotel Transylwania (2012)
# FROZEN
Z Disneya polecam Zaplątanych i Ralpha Demolkę ;). Z Dreamworksa wspaniałe Jak wytresować smoka 2, a z Sony Hotel Transylwania ;).
Na Wielką szóstkę też się wybierz, naprawdę warto :D
Wielka Szóstka
Zaplątani
Merida Waleczna
Madagaskar 3
Smerfy
I nie wiem czy oglądałeś, ale Mary i Max to też dobra animacja.
Najszczerzej to mogę polecić Zaplątanych i Klopsiki. To naprawdę dobre filmy i wiem co mówię.
Natomiast odradzam wszędzie wychwalane Frozen. To fil skierowany dla bardzo małych dzieci z prostą fabułą. Strzelałem się w twarz dłonią gdy ktoś zaczynał śpiewać.
Zgadzam się, Zaplątani i Klopsiki to chyba najlepsze animacje z listy ww. Mogę również polecić Ralpha Demolkę. jeśli lubi się patrzeć na stare gry wideo z sentymentem ;)
Polecam Frozen!!
oraz inne świetne taki jak:
-Uniwersytet potworny - oglądałam 2 dni temu i jest świetny
-Mr. Peabody & Sherman - na tym również byłam w kinie i również baardzo polecam
-Klopsiki i inne zjawiska pogodowe oraz kolejna część Klopsiki kontratakuję
-Smerfy
-Zaplątani
-Madagaskar 3
-Merida Waleczna
-Toy Story 3
oraz
-Ralph Demolka :)
Te, które widziałam:
- Zaplątani, Strażnicy marzeń, Jak wytresować smoka - rewelacyjne postacie, ciekawa historia i piękna animacja.
- Toy story 3 - pozycja obowiązkowa dla fanów serii ;) tym bardziej, że, przynajmniej w moim odczuciu, była robiona dla nieco starszej widowni. Dla kogoś kto był dzieckiem kiedy do kin wchodziła jedynka.
- Merida waleczna - fajna, nie powala na kolana, ale fajna. Jeśli chcesz nadrobić ważne film, to wyczytałam, że ten jest pierwszym Pixarowskim filmem, który zrobiła kobieta :)
- Krudowie, Hotel Transylwania, Klopsiki i inne zjawiska pogodowe - nie powiedziałabym, że są na poziomie starych dobrych animacji, bo...są nietypowe, ale moim zdaniem w pozytywny sposób :) obejrzałam je trochę przypadkiem i byłam bardzo mile zaskoczona
- Uniwersytet potworny, Megamocny, Madagaskar 3 - ok, ale jeśli zależy Ci na nadrobieniu zaległości w najważniejszych to spokojnie można odpuścić.
# Zaplątani (2010) - bardzo fajny film. Piękna animacja, dobry humor, świetna historia. Plus koń z kameleonem ... wisienka na torcie
# Ralph Demolka (2012) - rewelacyjna historia. Coś dla starszej widowni, która jeszcze pamięta stare automaty do gier oraz gry telewizyjne itp.
# Uniwersytet Potworny (2013) - jedno z największych zaskoczeń w tym roku z animacji jakie oglądałem. Lekki, przyjemny obraz traktujący o akademickich czasach. Film o sile przyjaźni i o tym, że w kupie siła bo kupy nikt nie ruszy.
# Toy Story 3 (2010) - zdecydowanie widowisko dla starszej widowni (moim zdaniem). Momentami nawet nieco straszy ale i uczy oczywiście. Tradycjnie animacja na najwyższym poziomie. W kinie nawet efekt 3D był niezły.
# Merida waleczna (2012) - w porządku, zobaczyć wypada ale dla mnie przereklamowany
# Megamocny (Megamind, 2010) - świetna fabuła i zwroty akcji.
# Strażnicy marzeń ( 2012) - film w całkiem innym stylu. Ciekawa historia, postacie nie są takie atrakcyjne i piękne jak w reszcie filmów i to jest dużym atutem. Bardzo ciekawa historia. Warty zobaczenia choćby dlatego że jest inny niż wszystkie a w dodatku jest niezły
# Krudowie (The Croods, 2013) - cudowny świat jaki wykreowali twórcy to miód dla oczów. Tyle przezabawnych,kolorowych, a czasem budzących grozę dziwolągów nigdy jeszcze nie widziałem. Graficznie film rozkłada na łopatki. Kuleje tylko historia...prosta jak drut. Jak dla mnie film by nacieszyć oko przede wszystkim
# Frozen - hmm.... nie rozumiem fenomenu tego filmu. ponad 1 mld dol juz zarobił na całym świecie. W odróżnieniu od powyższych film jest to obraz zdecydowanie dla najmłodszej publiczności. Za dużo śpiewają. Oczywiście graficznie miód malina ale ...dla dzieci głównie
# LEGO movie - tak szybkiego filmu animowanego jeszcze nie widziałem. Oryginalna fabuła, świetny anglojęzyczny dubbing(Freeman, Nesson,Pratt,Ferrell, Hill),A nawiązania do wielu innych kultowych filmów rozwalają nadgarstki. Batman, Gwiezdne Wojny, Władca Pierścieni, Superman ... POLECAM !!!
Dlaczego tak nie podobają ci się piosenki we frozen? Wg mnie to największy atut tej animacji. Są piękne.
Po prostu do mnie nie trafiły. Jak chcę posłuchać piosenek to odpalam musical. Tutaj się tego tyle nie spodziewałem...
Kiedy się na niego wybierałem do kina nie wiedziałem o tym :)
Ponadto nie jestem fanem animowanych musicali :p
Polecam:
Zaplątani,
Ralph Demolka,
Uniwersytet Potworny (jeśli lubisz komedie),
Toy Story 3,
Merida Waleczna,
Strażnicy Marzeń,
Krudowie,
Jak Wytresować Smoka 2
i Hotel Transylwania.
Moje ulubione ostatnich lat, tylko dopisując jeszcze Krainę Lodu i Wielką Szóstkę.
Ralph Demolka (2012) - jeśli lubisz gry.
Frankenweenie (2012) - Fan Bartona tutaj.(nie ze ja ale ze dla fanów)
Megamocny (Megamind, 2010) - Fajna parodia kina super bohaterskiego
Kung Fu Panda 2 (2011) - Ćwiczę i jest to nawet zabawne poza tym w kinie pokazy miałem.
Strażnicy marzeń ( 2012) - Średniak ale fajny.
Turbo (2013) - Jeśli lubisz ślimaki i moralizowanie.
Jak wytresować smoka 2 (2014) - średniak albo dobry film.
Mr. Peabody & Sherman (2014) - to ma kilka aluzji historycznych i dużo ukrytego przekazu.
Obejrzyj kung fu pandę 2 :D Serdecznie polecam.
Dla ludzi co lubią humor, a zarazem dla ludzi co lubią rozczulające sceny.
zdecydowanie Hotel Transylwania, Jak wytresować smoka oraz Uniwersytet Potworny :) wszystkie świetne, polecam! :D
Ja bardzo polecam :
Ralph Demolka
Uniwersytet Potworny
Megamocny
Mr. Peabody & Sherman
Hotel Transylwania
Szczerze mówiąc to trochę wątpię, by ten wątek ci pomógł. Co człowiek, to inna lista :P
Z wyżej wymienionych najbardziej podobali mi się "Zaplątani". Najmniej- Merida Waleczna. Poza tym godne polecenia moim zdaniem to: Ralph Demolka, Hotel Transylwania, Megamocny, Jak wytresować smoka 2, Krudowie :)