Nie zgadzam się z opisem: "Wielka Szóstka ma wszystko, żeby stać się nowym hitem Disneya: energię, humor, świeżość i bohaterów, za których trzyma się kciuki."
Która postać była gruba, trochę naiwna, niezdarna i przy tym śmieszna a zarazem słodka? Podpowiem że również ćwiczyła zachodnie sztuki walki!
A potem czerwony pancerz dzięki któremu lata, która postać miała takie dopalacze w nogach? Tez były 3 części.
Kilku uczniów posiadających rożne zdolności i rozwijających pod okiem mistrza kojarzycie?
Duży plus za wykonanie humor i scenariusz oraz duży minus za ściągnięcie pomysłu ze wszystkich bardzo popularnych animacji i filmów na podstawie dc comics...
To nie jest absolutnie nic nowego, to są stare sprawdzone pomysły sprytnie zmieszane w jeden...
A Ty co byś nowego wymyślił? Daj chociaż jeden pomysł... Pamiętaj tylko, że to bajka głównie dla dzieci jest.
A w sumie to nie odpowiadaj, bo ponownie przeczytałam Twój wpis i doszłam do wniosku, że chyba nie chcę z Tobą dyskutować... ;)
zatem nie podam... oceniłem ten film na dobry, ale nic ponad to. Nie ma w nim żadnych rewelacji ani nowości i nie będzie super nowym hitem gdyż wykorzystuje znane już i oklepane mechanizmy z między innymi: Kung fu Pandy, Iron Mana, X-mena... co kto lubi, to jest moja opinia ! Ja nie lubię patrzeć na film poskładany z dziesięciu innych !
Dokładnie miałem takie samo wrażenie "ale to już było/już to gdzieś widziałem!".
Co nie znaczy że film jest zły.
Nie tylko "Kung Fu Panda", "Iron Man" i "X-men", ale i "Gwiezdne wrota", "Astroboy", "Potwory i spółka" :P. Powstało już tyle różnych filmów i animacji w podobnej tematyce, że na upartego można znaleźć więcej powiązań. Myślę, że twórcom trochę też o to chodziło, a widz ma dodatkową zabawę w odgadywaniu tychże podobieństw.
aha jeszcze ta zjeb^@a druga połowa filmu... co to k^$wa, kolejni Avengersi? (a początek filmu całkiem dobrze się zapowiadał)
Zgadza się, poza tym film mimo wszystko przeznaczony dla młodszej widowni, typowo wychowawczy. Film dobry ale żeby nazwać hitem czy na tyle dobrym żeby kiedyś jeszcze raz obejrzeć to chyba za dużo.
Na podstawie DC?
Jesteś psychicznym fanboyem dc?
Zastanówmy się, która postać miała czerwoną zbroję i latała... Hmm Iron-man od Marvela.
Która postać była nauczyciele z grupką zsczególnie utalentowanych uczniów? Tu można by iść w dziesiątki, ale zapewne chodzi Ci o X-men... od Marvela.
Kung fu panda też nie ma z dc nic wspólnego. Smutne.
DC i Marvel, dlatego zrobilem kropki po DC comics...
nie chcialo mi sie pisac calego wypracowania. Pozdrawiam i dzieki za komplement.
Ps. Jak winika z wypowiedzi nie tylko moich film jest kumulacja wielu innych pomyslow!
i po raz kolejny, animacja jest dobra ale nie zasluguje na 8 !
och wybacz, że trzy kropki nie zastąpiły jeszcze z 10 linijek. Bzdurna wymówka na ukrycie głupoty?
Nawiasem mówiąc mówienie o plagiacie z marvela jest jeszcze śmieszniejsze... Big Hero 6 to EKRANIZACJA KOMIKSU MARVELA.
Nawiasem mówiąc, komiksu który powstał PRZED Kung Fu Pandą. Który powstał PRZED blisko 20 laty, czyli przed boomem na ekranizację komiksu.
Także jak to? Ta ekranizacja, a zarazem komiks zżynał pomysły z takiej pandy która powstała 10 lat później? Chcesz jeszcze coś mądrego napisać? :)
Co ty pitolisz? Przecież to cały czas nie zmienia faktu, że w filmie są wykorzystane setki innych pomysłów już oklepanych, a wręcz to potwierdza! Co się tak rzucasz jak wygłodniały pies na surowe mięcho?!
Ekranizacja to jedno a komiks to drugie. Bez sukcesu Pandy mogłaby nigdy nie powstać ekranizacja Big Hero. Twórcy wyraźnie poszli na skróty tworząc coś co na pewno będzie "działać"...
Nie rzucam. Wrecz przeciwnie, ty sie rzucasz i piszesz bzdury byle poprzec swoje "tezy". Pocieszne ;)
również podpisuję się.
Film ma 8/10 na filmwebie myślę wow - muszę zobaczyć. A tu troszkę rozczarowanie o ile część ze słodkim, grubiutkim i niezdarnym olbrzymem była śmieszna i miała potencjał o tyle druga połowa była oklepana, naciągana (w sensie scenariuszowym to animacja ludzie ograniczeniem jest tylko wyobraźnia) i nużąca (dokładnie odniosłam wrażenie "tajemnicza wyspa, mega-zły charakter - Iniemamocni czy inne podobne). Serio, wolałabym żeby rozwinęli wątek przyjaźni i funkcjonowania Białego Grubaska w świecie ludzi ;)
"Serio, wolałabym żeby rozwinęli wątek przyjaźni i funkcjonowania Białego Grubaska w świecie ludzi"
Dokładnie. Wtedy zapewne wracałbym do tego filmu w przyszłości, a tak szansa na to jest znikoma.