PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 168 tys. ocen
7,7 10 1 168278
7,1 55 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

pewnie będzie lepszy od syfu Krainy Lodu i Samolotów

ocenił(a) film na 8
Mati_1916legia

A niby dlaczego Kraina Lodu jest syfem ?

ocenił(a) film na 10
WielkiMou

Dołączę się do pytania :).

ocenił(a) film na 7
Chantoria

Jest nudny,nie trzymał się kupy i tylko Olaf ratuje ten film koniec kropka.

ocenił(a) film na 8
Mati_1916legia

Jesteś za cwksem więc Twoje zdanie się nie liczy.

ocenił(a) film na 8
Mati_1916legia

Co się nie trzymało kupy ?

Wiesz, jak ktoś nie rozumie co się dzieje w głowach bohaterów to film może być dla niego nudny. Właśnie jego siłą jest nie za duża liczba scen akcji.

ocenił(a) film na 7
WielkiMou

wiem,ale Potwory i Spółka i jego kontynuacja Uniwersytet Potworny był fajniejszy

ocenił(a) film na 8
Mati_1916legia

To już zależy od osoby, ale wciąż nie rozumiem, czemu uważasz, że Frozen było złym filmem.

Uniwersytetu nie widziałem, a ''Potwory i spółka'' nie są dla mnie wybitne.

ocenił(a) film na 10
Mati_1916legia

Olaf według mnie właśnie obniżał poziom całego filmu i sprawiał, że film był bardziej dziecinny.

ocenił(a) film na 9
Mati_1916legia

Frozen nie był aż tak straszny... Gdyby wyciąć wszystkie niepotrzebne piosenki. (czyli jakąś połowę filmu) to oceny dla krainy lodu byłyby o wiele lepsze. No ale, to film dla dzieci. A dzieci uwielbiają piosenki. Ogólnie Disney uwielbia piosenki. Dlatego tak bardzo byłam zaskoczona tym, że Ralph demolka był bez piosenek. I do tego był naprawdę fajny.
Big Hero 6 może być naprawdę świetny i już wróżę mu miejsce w pierwszej piątce moich ulubionych bajek.

ocenił(a) film na 7
liluf

Ralph Demolka był niezły

ocenił(a) film na 9
Mati_1916legia

Ralph Demolka to była epicka demolka! Haha. Mnie się bardzo podobał. Dlatego też wielke się spodziewam po Big Hero 6.

ocenił(a) film na 8
liluf

Nie mogę się zgodzić...

Wszystkie piosenki w ''Frozen'' są potrzebne, bez nich ten film nie miałby sensu...

liluf

tak jakby z króla lwa wycięto wszystkie piosenki, a przecież zajmują ponad połowę filmu, profanacja!

ocenił(a) film na 9
aniaopole7

To chyba podpadłam. Może lekko przesadziłam. Ale mnie bardzo przeszkadzało większość piosenek w Frozen. Nie wiem dlaczego. Jakoś tak... mało przekonujące były. Weźmy np. "Zaplątani" Ten film, również Disneya, ma też całkiem sporo piosenek, a mimo to, tam nie mam zastrzeżenia do absolutnie ani jednej.
Wszystkie wydawały się być na swoim miejscu i w odpowiednim czasie.
Za to w Frozen, średnio co druga piosenka budzi moje poważne wątpliwości i byłabym o wiele bardziej zadowolona z oglądania tego filmu gdyby zamiast piosenki był "zwykły dialog" Albo, aby zamiast piosenki śpiewanej przez bohaterów, była po prostu podłożona jakaś fajna ścieżka dźwiękowa.
A Król Lew nie ma wcale aż tak dużo piosenek i akurat do tych też nie mam żadnych zastrzeżeń.

Mati_1916legia

Wszystko będzie lepsze od Samolotów i Krainy Lodu.

ocenił(a) film na 8
Mati_1916legia

Też nie lubię ani Krainy Lodu, ani Samolotów...
A co do BS to faktycznie zapowiada sie znakomicie, liczę na cudo godne Ralpha Demolki :)

ocenił(a) film na 7
Atrament3

i Iniemamocnych