Wielki podryw

Heartbreakers
2001
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40574
4,8 12 krytyków
Wielki podryw
powrót do forum filmu Wielki podryw

ale szmira

użytkownik usunięty

Takiej szmiry jeszcze nie oglądałam. Koszmar !!! Biedna Sigourney dać się wciągnąć w coś takiego ! Kompromitacja ! No ale cóż poziom typowo amerykański więc czego tu wymagać? Chyba tylko fajerwerków próżności.... I reszta niech pozostanie milczeniem.

ocenił(a) film na 1

zgadzam sie
malo jest osob ktorym film sie nie podobal
co szczerze piszac dziwi

ocenił(a) film na 8
caligulaam

Wszystko zależy, czego kto szuka. To komedia romantyczna, gatunek z natury lekki i przyjemny, na piątkowy wieczór i tak też należy go oceniać. Moim zdaniem bardzo fajny film, co mi się szczególnie podobało to zabawne dialogi, bo niestety w wielu komediach scenarzyści o nich jakby zapominają.

ocenił(a) film na 1
darkmirror

lekkie i przyjemne ok byle nie za lekkie
jakoś przez dialogi przebrnác nie mogłam
i forma działania duetu oszustek - matka córka była dla mnie mocno drażniąca
nie lubię cwaniactwa i zyskiwania na cudzym nieszczęściu
nie chodzi mi tu o bajecznie bogatych samotnych panów ale np o te służąca, która została oskarżona o kradzież
może i mogłabym wyluzować przecież to tylko komedia
ale taki typ dowcipu mnie nie bawi, raczej żenuje
z komedii romantycznych trawie Brigitte (dla mnie zabawna, poza tym każda kobieta może w jakimś tam stopniu z Brigitte sié identyfikować, no i jest zgodna z konwencja, w której szlachetność zostaje nagrodzona i rozpoznana a pyszałkowatości i cwaniactwu uciera się nosa )
jeszcze pamiętam jak stracić chłopaka w 10 dni nie było złe

caligulaam

...he he, ale się wszyscy zawsze czegoś czepiają-może jakaś Moda Na Sukces bardziej podpasuje,he he pzdr.

Gene Hackman - elegancko śmieszny palacz gruźlik :))))

ocenił(a) film na 1
madirrfakir

hmm
nie sadze aby moda na sukces i wielki podryw zbytnio się różniły
raczej więcej je łączy
- marne dialogi
- marna i oklepana fabula
- no i może ilość intryg knutych przez bohaterów

ocenił(a) film na 8
caligulaam

Fabuła może i oklepana, ale dialogi i duet Sigourney/ Gene to mistrzostwo, oczywiście w lekkim wykonaniu:). Polecam wszystkim tym, którzy mają dystans do siebie.

ocenił(a) film na 1
olazet

a co do tego ma dystans do siebie?
a dialogi coz kwestia gustu ja nie potrafie w tym dostrzec nic poza miernota w ciezkim stylu

caligulaam

:) to na pewno nie była miernota :) Była to fajna komedia z moimi ulubionymi aktorami. Spisali się świetnie !!!

ocenił(a) film na 8
caligulaam

Na Twoje szczęście na tych stronach nikt nie wymusi na Tobie innego zdania.

ocenił(a) film na 1
olazet

?????
doprawdy nie czuje, że ktoś próbuje