PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=498519}

Wilcze prawo: 1974

Red Riding: In the Year of Our Lord 1974
2009
6,5 2,5 tys. ocen
6,5 10 1 2475
6,4 5 krytyków
Wilcze prawo: 1974
powrót do forum filmu Wilcze prawo: 1974

Naprawdę dobre kino, wciągająca zimna historia, składająca się z trzech części,
trzymających poziom. Każda z części tworzy zamkniętą fabułę. Jednak to całość odsłania
pełen kontekst.

Na brawa zasługuje przede wszystkim scenariusz. Ode mnie punkty również za aktorów i
trafiony zabieg z chłodną, momentami odpychającą i przygnębiającą scenografią.

ocenił(a) film na 6
SH5

Proszę, niech ktoś poda mi jakieś źródło, dzięki któremu obejrzę ten film. Chociaż mocno się staram to wciąż nie mogę znaleźć tego filmu ani online, ani do pobrania, czy to z napisami, czy z lektorem, czy z czymolwiek... A właściwie to z czymkolwiek znalazłam - obecnie mogę obejrzeć już film z rosyjskim lektorem lub francuskim dubbingiem... Pomocy.

ocenił(a) film na 6
ZapiekanyKetchup

Kurczę, jak się usuwa posty? oO

ocenił(a) film na 8
ZapiekanyKetchup

Dalej szukasz tego filmu ??

ocenił(a) film na 6
BigRo

Nie. To już nieaktualne. Ale jeżeli piszesz bo chciałeś mi pomóc w tej kwestii to dzięki za chęci i w ogóle zainteresowanie się tematem. ;) Ale to już nieważne.

ocenił(a) film na 8
ZapiekanyKetchup

Oki, pozdrawiam ...

ocenił(a) film na 8
SH5

Swoją drogą przestrzegam przed oczekiwaniem niezwykłej historii. Fabuła w istocie jest bardzo prosta, w tym jest wręcz brutalna. Zwyczajne ludzkie słabości, żądze i tajemnice. Patologiczne układy i grupy interesów paraliżujące możliwość odsłonięcia prawdy. W dojrzały sposób pokazane oblicze ludzkiej natury. Niezmiennej od zarania dziejów.

SH5

kurcze ,ja oglądnęłam tylko ostatnią część. to co się tam działo było straszne. SPOILER SPOILER SPOILER zastanawia mnie tylko co mogło się stać potem gdy już znaleźli dziewczynkę i zabito wilka...skoro policja wszystko tuszowała. swoją drogą masakra jakaś ."kości kurczaka"...