Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55200
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

8/10

ocenił(a) film na 7

bardzo dobry film, średnia zdecydowanie za niska; rewelacyjny mroczny klimat i genialna scenografia to największe plusy filmu; świetna kreacja Del Toro, reszta obsady równie dobrze się prezentuje; klimatyczna muzyka Elfmana
Moja ocena: 8/10

Pauleta

Ja zgadzam się ze średnią ocen, a nawet jest dla mnie za wysoka. Film jest Poniżej oczekiwań i zgodnie z systemem ocen powinien miec maksymalnie 4... spodziewałem się czegoś zdecydowanie lepszego. Trailer jest rewelacyjny, natomiast całość tworzy nieporozumienie. Fakt, Del Toro bardzo dobrze, ale czy on kiedykolwiek zagrał źle? Muzyka... jakoś nie zwróciłem uwagi, nawet efekty nie były powalające. No cóż... dobrze, że nie oglądałem tego w kinie;)

użytkownik usunięty
Falthorn

Trailerów lepiej nie oglądać, nawet ze słabego filmu da się wykroić kilka fajnych scen do krótkiej reklamówki. Film ok, choć bardzo wcześnie wiadomo jak się potoczy akcja.

ocenił(a) film na 7
Pauleta

gdzie tam był mroczny klimat i kliamtyczna muzyka ?

ocenił(a) film na 7
shamar

ty chyba z zamknietymi oczami widziałeś ten film - to były najbardziej wyraziste punkty w filmie; genialny klimat i muzyka

ocenił(a) film na 8
Pauleta

Podobał mi się. Świetny, niemal gotycki klimat. Fabuła jak fabuła, w tego typu filmach łatwo zazwyczaj przewidzec co się stanie ("Dracula" z Oldmanem był dla was niespodzianką?). To na czym mi zazwyczaj zależy w tego typu produkcjach to właśnie mrok i strach. Chociaż nie mogę powiedziec, żebym był specjalnie przerażony oglądając ten film, to bez zająknięcia mówię: "podobał mi się".

ocenił(a) film na 7
Pauleta

Klimat i scenografia na bardzo wysokim poziomie, moze jak ktos oglada film w niedzielne, sloneczne popoludnie razem z cala rodzina to fakt, moze tego klimatu nie odczuje.