Ten film ma klimat!!
Nie ma w nim typowych hollywoodzkich fajerwerków, ale przecież to by już wiało nudą na kilometr gdyby oglądać znowu popisy speców od efektów a nie film.
Tu mamy trochę klasyka i w miarę dobrą fabułę.
Polecam jako przygodowy z lekkim dreszczykiem. Bo horrorem to ten film raczej nie jest. : )
No właśnie, to nie horror. Czy dobra fabuła... tzn czym się charakteryzuje ta dobra fabuła bo szczerze mówiąc nie widzę tego dobra.
A przy okazji polecam recenzję filmu: http://www.hitosfera.pl/node/135
Mi film również bardzo się podobał. Jeśli ktoś lubi filmy w stylu "Braterstwo Wilków" to musi ten film obejrzeć! Dla mnie 9/10
nie mam zamiaru przekonywać do zmiany zdania, w końcu upodobania są kwestią estetyki. powiem tylko dlaczego ‘wolfman’ mnie zawiódł.
domyślam się, że zamysłem twórców było stworzenie dobrego retro-horroru, czyli: ponury klimat, dobra scenografia, czołowi aktorzy, nastrojowa muzyka, klasyczna fabuła... niby to wszystko było, ale jednak złożone do kupy dały zadziwiająco mizerny efekt: mroczny klimat nie przerażał, suspensu jak na lekarstwo, gra...ot bez rewelacji, innymi słowy nie dostałem tego, co na przykład dostarzcyła mi ‘dracula’ z 1992r.
zero frajdy, zmarnowany pomysł...niestety