Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55199
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Jest kilka drobnych minusów,ale nie mają one wpływu na odbiór całości.Nawet fabuła dla innych słaba i schematyczna jest dla mnie plusem,bo właśnie takiej oczekiwałem.Gotycki klimat,imponująca strona wizualna,brak humorystycznych scenek pod nastoletnią publiczność i umiar w serwowaniu efektów specjalnych(na szczęście nie wyszedł z tego drugi "Van Helsing").Do tego solidna gra aktorów i niezła muzyka Elfmana.Subiektywna ocena 9/10 bo w kinie miałem prawdziwą ucztę.Może i nie znam się na filmach,ale przynajmniej wiem co mi się podoba.Kocham takie kino,a jeśli komuś to przeszkadza to jest to wyłącznie jego problem...

ocenił(a) film na 7
hellboyjr

krotko i na temat;)
nie zgodze sie tylko co do muzyki bo mogliby sie bardziej postarac, ale poza tym to mam takie same odczucia.

użytkownik usunięty
hellboyjr

Podpisuję się pod tym co napisałeś.

Film także mi się podobał, dobrze się oglądało i tego właśnie oczekiwałem.

Teraz czytam książkę :P

ocenił(a) film na 7

za krótki <br/>

to jest taka ksiazka?:D

za krótki <br/>

No właśnie jaki autor? :)
Co do samej opini o filmie całkowicie sie zgadzam.To co chciałam zobaczyć,dano mi ujrzeć ;)
Co do Elfmana,mnie nie zawiódł.Lubie gdy muzyka jest częścią filmu i głównym jej zadaniem jest budowanie napięcia.

ocenił(a) film na 9
Limonkaa

Jeśli chodzi o muzykę Elfmana to właśnie chodziło mi o to,że fajnie budowała klimat.Prawdą jest jednak,że kompozytor ten robił o wiele lepsze rzeczy (Batman).

hellboyjr

Podpisuję się jak najbardziej. Dostałam to czego oczekiwałam. Duży wpływ na to ma fakt, że wiem jakie kino lubię i dobieram sobie taki repertuar, który typuje w moje gusta.
dlatego mnie Wilkołak mnie zachwycił i w kinie oddałam się przyjemnosci oglądania na dużym ekranie to co chciałam zobaczyć.
pozdrawiam.
P.S.
Fajna i treściwa wypowiedź :)

ocenił(a) film na 6
hellboyjr

Mam niemal takie same odczucia. Od siebie dodam, że nie rozumiem ludzi narzekających, że film był mało straszny. Po co komu "strasznosć"? Liczy się klimat! Ten film miał klimat.
Mroczna scenografia... brutalna, wściekła bestia... i ten skowyt...
8/10

radan

Po co komu "strasznosć"? Liczy się klimat! Ten film miał klimat.
Mroczna scenografia... brutalna, wściekła bestia... i ten skowyt...

Dokładnie tak samo myślę. Pozdrawiam :)

hellboyjr

zgadzam się, mimo iż są drobne niedociągnięcia, to jednak film jest według mnie genialny! dokładnie tego oczekiwałem... "wilkołak" bez wątpienia stanie się prawdziwą klasyką...

u mnie 10/10,
te minimalne niedociągnięcia nie obniżają u mnie oceny, bo film podobał mi się BARDZO!

hellboyjr

Ale zwróćcie uwagę że w końcu wilkołak to wilkołak, rządna krwi bestia która w szale nie widzi różnicy między ukochaną a jakąkolwiek inną osobą. Wreszcie ta bestia jest pokazana w całym swym okrucieństwie, a nie jako trochę większy pies zdolny do uczuć nawet podczas transformacji jak to było w zmierzchu, który jest niewątpliwie kpiną z wilkołaków i wampirów.

użytkownik usunięty
hellboyjr

Jonathan Maberry - Wilkołak.

Koleś ma na swoim koncie nagrodę Brama Stokera.

Warto przeczytać, książka jest bardziej rozbudowana.

ocenił(a) film na 7

dziekowac;D na pewno przeczytam, jak bedzie czas;P

ocenił(a) film na 9
hellboyjr

No to myślimy podobnie ;) Też dałem 9/10, bo film trafił doskonale w mój gust i oczekiwania. W końcu pojawiło się coś, co nie ubliża bestiom (tutaj wilkołakom). Dodam jeszcze, że zdjęcia lokacji mnie powaliły... Piękny film :)

ocenił(a) film na 9
cinek_1988

Serce rośnie jak czytam Wasze komentarze, na szczęście film ma też pewne grono miłośników.Wydaje mi się ,że większość niestety zasugerowała się kilkoma recenzjami krytyków-pseudointelektualistów i teraz jadą po filmie,jakby to był twór Uwe Bolla, bo tak jest modnie.Swoje zrobił też pewnie ten fatalny "Zmierzch".Dla mnie "Wilkołak" to perełka wśród dzisiejszych filmów grozy i lepszego obrazu w tym temacie już się raczej nie spodziewam.