Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55199
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Film podobał mi się choć był przewidywalny. Gdy zobaczyłem twarz Hopkinsa zaraz
wiedziałem ,że jest wilkołakiem. Świetny mroczny klimat dziewiętnastowiecznej Anglii. Moim
zdaniem świetna gra Hopkinsa i Del Toro, świetne niektóre dialogi podczas opisywania
księżyca przez Hopkinsa, podobał mi się w kinie i sądzie że ocena powinna być wyższa.

ocenił(a) film na 8
krauze7

Hopkins zawsze wygląda jak psychol. :D Ja wiedziałam kto jest wilkołakiem bo czytałam książkę. Wspaniała. A film też jeden z lepszych- jako ekranizacja i gatunek. Przyjemna odmiana... Poświęcenie bohatera dla dobra innych ludzi też nie często w kinie się zdarza. Zwłaszcza tym amerykańskim. Z reguły wszyscy żyją długo i szczęśliwie, wyleczeni z każdej przypadłości...

ocenił(a) film na 7
czarna_maggie

dokładnie! Hopkins zawsze kreuje niesamowite i psychiczne postacie! ;d niesamowity aktor! Benicio moim zdaniem też bardzo dobrze zagrał w tym filmie. Ogółem nie wiem jak Wam, ale mnie się też bardzo podobał klimat filmu :D
Ekranizacja jak dla mnie przyzwoita....zgadzam się z Wami w zupełności.

ocenił(a) film na 8
dziam_dziara

Takie wiktoriańskie klimaty nie są złe. Stroje Gwen, wystrój domu...Film całkiem, całkiem...Kompromitacja ale nigdy nie oglądałam innego filmu z Benicio więc trudno mi się wypowiedzieć co do jego umiejętności.

ocenił(a) film na 7
czarna_maggie

Uuuuuu, człowieku to daleko w lesie jesteś! :P polecam Ci filmy z Benicio - większość, bo na serio jest bardzo dobrym aktorem. Moim zdaniem obowiązkowe pozycje z nim, ale też ze względu na to, że po prostu to są niesamowite filmy to Traffic, Las Vegas Parano, Przekręt, Nożownik, Sin City, w sumie też 21 Gramów no i o Che Guevarze można obejrzeć film - ale tylko dla Del Toro - bo rozj***ł film grą jako Che, no i zdjęcia spoko są, bo jako film biograficzny ssie! ;)
Miłego oglądania :D

ocenił(a) film na 8
dziam_dziara

Och, dzięki wielkie! Nie tylko w lesie ale w dziupli!

ocenił(a) film na 7
czarna_maggie

hahahahaha! :P padłam! ;) Nie ma za co :)