Film podobał mi się choć był przewidywalny. Gdy zobaczyłem twarz Hopkinsa zaraz
wiedziałem ,że jest wilkołakiem. Świetny mroczny klimat dziewiętnastowiecznej Anglii. Moim
zdaniem świetna gra Hopkinsa i Del Toro, świetne niektóre dialogi podczas opisywania
księżyca przez Hopkinsa, podobał mi się w kinie i sądzie że ocena powinna być wyższa.
Hopkins zawsze wygląda jak psychol. :D Ja wiedziałam kto jest wilkołakiem bo czytałam książkę. Wspaniała. A film też jeden z lepszych- jako ekranizacja i gatunek. Przyjemna odmiana... Poświęcenie bohatera dla dobra innych ludzi też nie często w kinie się zdarza. Zwłaszcza tym amerykańskim. Z reguły wszyscy żyją długo i szczęśliwie, wyleczeni z każdej przypadłości...
dokładnie! Hopkins zawsze kreuje niesamowite i psychiczne postacie! ;d niesamowity aktor! Benicio moim zdaniem też bardzo dobrze zagrał w tym filmie. Ogółem nie wiem jak Wam, ale mnie się też bardzo podobał klimat filmu :D
Ekranizacja jak dla mnie przyzwoita....zgadzam się z Wami w zupełności.
Takie wiktoriańskie klimaty nie są złe. Stroje Gwen, wystrój domu...Film całkiem, całkiem...Kompromitacja ale nigdy nie oglądałam innego filmu z Benicio więc trudno mi się wypowiedzieć co do jego umiejętności.
Uuuuuu, człowieku to daleko w lesie jesteś! :P polecam Ci filmy z Benicio - większość, bo na serio jest bardzo dobrym aktorem. Moim zdaniem obowiązkowe pozycje z nim, ale też ze względu na to, że po prostu to są niesamowite filmy to Traffic, Las Vegas Parano, Przekręt, Nożownik, Sin City, w sumie też 21 Gramów no i o Che Guevarze można obejrzeć film - ale tylko dla Del Toro - bo rozj***ł film grą jako Che, no i zdjęcia spoko są, bo jako film biograficzny ssie! ;)
Miłego oglądania :D