Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55199
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Jeszcze filmu nie oglądałem ale ciekawi mnie kim jest ten potworek podobny do golluma ukazany na jednym zdjęciu w galeri..?

ocenił(a) film na 4
Lestat_18

Nie chcę spoilerować, więc powiem, że to też ktoś/coś w rodzaju wilkołaka.

Lestat_18

gollum, który zdołał przeżyć nurkowanie w lawie z pierścieniem, parę miesięcy po akcji w końcówce "powrotu króla" udał się w góry, tam spotkał watahę wilków i zamieszkał z nimi... spotkał tam piękną żeńską odmianę wilkołaka... po paru kolejnych miesiącach urodził się ,,ten potworek podobny do golluma ukazany na jednym zdjęciu w galeri'' ;)
obejrzyj "wilkołaka" tam jest ten motyw dokładnie wyjaśniony :)
sorry za mały spoiler ;)

ocenił(a) film na 6
ArusArczes

hehe, dość ciekawy ten Twój spojler, widzę że lubujesz się w związkach międzygatunkowych... może i sam znajdziesz wilkołaka przeciwnej płci i zmajstrujecie sobie jakąś małą, słodką chimerkę ;P

co do tego potworka.... Myślę, że autorzy filmy chcieli wytłumaczyć skąd wzięło sie "wilkołactwo". Potworek faktycznie wyglądał na golluma, mogli go zrobić inaczej, żeby bardziej przypominał wilka

jillian82

SPOILER
myślę, że nie chodziło o to, aby pokazać skąd się wzieło wilkołactwo, bo wtedy byłoby to trochę.. głupie
w końcu w filmie była mowa o starych legendach, w tym cygańskich i nie sądze aby powstały one w 25 lat ;)
uważam, że to gollumostwo w górach było wilkołakiem, ale nie w stanie bestii tylko normalnego człowieka i żeten ,normalny' człowiek żył pośród wilków itp.

Lestat_18

wszyscy kłamią. to był zły brat-bliźniak Golluma, kryjący się przed Entami wysoko w górach. Ponoć raz użył dziupli jednego jako wychodka podcierając się liśćmi drugiego.
Teraz będzie uciekał po wieczność, dzięki nienaturalnie wydłużonemu życiu, przez podobny do swego brata piercing w k... yhm, pierścień w.. na palcu.

:P

dbmatek

Większość nie umie normalnie odpowiedzieć...Żal.

ocenił(a) film na 8
Lestat_18

a chcesz mega spoiler? bo bez tego nie da się odpowiedzieć.. idź na film i się wywiedz

Lestat_18

ok, a więc:
SPOILER
kiedy główny bohater siedział w zakładzie dla obłąkanych, przyszedł do niego ojciec i wtedy mu powiedział, że on również jest wilkołakiem, opowiedział mu jak to się zaczeło: był w indiach, ludzie mówili, że w górach żyje dziwny stwór, ojciec poszedł tam, w jaskini znalazł tego dziwnego stworka (był nim zdziczały chłopiec) i został przez niego ugryziony... po całej sprawie myślał, że to był zwykły żart o tym dziwnym stworzeniu, ale kiedy był już w domu w anglii okazało się, że się mylił...

ArusArczes

O dzięki wreszcie jakaś normalna odpowiedź :D

Lestat_18

Ale ten stworek gollumopodobny strasznie psuje efekt - przekombinowali z efektami komputerowymi w tym momencie. Ostatnio byłem na wystawie, która tematyką nawiązywała do wiedźm i duchów. I właściwie tylko jedno zdjęcie zrobiło na mnie wrażenie - mała dziewczynka z rozczochranymi włosami i upiorną miną. Efekt był naprawdę niezły i chłopiec z Wilkołaka może się przy niej schować pod ziemię.

ocenił(a) film na 7
Lestat_18

Mimo wszystko ten gollumek czołgający się po łóżku będzie od dziś śnić mi się po nocach...