Jeszcze filmu nie oglądałem ale ciekawi mnie kim jest ten potworek podobny do golluma ukazany na jednym zdjęciu w galeri..?
gollum, który zdołał przeżyć nurkowanie w lawie z pierścieniem, parę miesięcy po akcji w końcówce "powrotu króla" udał się w góry, tam spotkał watahę wilków i zamieszkał z nimi... spotkał tam piękną żeńską odmianę wilkołaka... po paru kolejnych miesiącach urodził się ,,ten potworek podobny do golluma ukazany na jednym zdjęciu w galeri'' ;)
obejrzyj "wilkołaka" tam jest ten motyw dokładnie wyjaśniony :)
sorry za mały spoiler ;)
hehe, dość ciekawy ten Twój spojler, widzę że lubujesz się w związkach międzygatunkowych... może i sam znajdziesz wilkołaka przeciwnej płci i zmajstrujecie sobie jakąś małą, słodką chimerkę ;P
co do tego potworka.... Myślę, że autorzy filmy chcieli wytłumaczyć skąd wzięło sie "wilkołactwo". Potworek faktycznie wyglądał na golluma, mogli go zrobić inaczej, żeby bardziej przypominał wilka
SPOILER
myślę, że nie chodziło o to, aby pokazać skąd się wzieło wilkołactwo, bo wtedy byłoby to trochę.. głupie
w końcu w filmie była mowa o starych legendach, w tym cygańskich i nie sądze aby powstały one w 25 lat ;)
uważam, że to gollumostwo w górach było wilkołakiem, ale nie w stanie bestii tylko normalnego człowieka i żeten ,normalny' człowiek żył pośród wilków itp.
wszyscy kłamią. to był zły brat-bliźniak Golluma, kryjący się przed Entami wysoko w górach. Ponoć raz użył dziupli jednego jako wychodka podcierając się liśćmi drugiego.
Teraz będzie uciekał po wieczność, dzięki nienaturalnie wydłużonemu życiu, przez podobny do swego brata piercing w k... yhm, pierścień w.. na palcu.
:P
a chcesz mega spoiler? bo bez tego nie da się odpowiedzieć.. idź na film i się wywiedz
ok, a więc:
SPOILER
kiedy główny bohater siedział w zakładzie dla obłąkanych, przyszedł do niego ojciec i wtedy mu powiedział, że on również jest wilkołakiem, opowiedział mu jak to się zaczeło: był w indiach, ludzie mówili, że w górach żyje dziwny stwór, ojciec poszedł tam, w jaskini znalazł tego dziwnego stworka (był nim zdziczały chłopiec) i został przez niego ugryziony... po całej sprawie myślał, że to był zwykły żart o tym dziwnym stworzeniu, ale kiedy był już w domu w anglii okazało się, że się mylił...
Ale ten stworek gollumopodobny strasznie psuje efekt - przekombinowali z efektami komputerowymi w tym momencie. Ostatnio byłem na wystawie, która tematyką nawiązywała do wiedźm i duchów. I właściwie tylko jedno zdjęcie zrobiło na mnie wrażenie - mała dziewczynka z rozczochranymi włosami i upiorną miną. Efekt był naprawdę niezły i chłopiec z Wilkołaka może się przy niej schować pod ziemię.