Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55200
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

Zawód.

ocenił(a) film na 6

Niestety zawiodłem się tym filmem. Po trailerach i zapowiedziach szykowałem sie na naprawde mocny film z klimatem. Dostałem prostą historyjke, taką sobie gre aktorską oraz niezły klimat i muzyke na początku. Im dalej tym gorzej w tym filmie. Fabuła staje sie coraz bardziej oklepana wraz z rozwojem akcji. Najgorsze jest to, że film jest mega przewidywalny! Szkoda czasu. 6/10

ocenił(a) film na 8
Vincii

No cóż... Film nie jest jakiś tam innowacyjny, ale mi ta przewidywalność specjalnie nie przeszkadzała (najważniejsze - nie było happy endu i po prostu bardzo lubię takie klimaty). Jak dla mnie film wart jest tak nieco poniżej 8/10. Wizualnie i muzycznie - to jest to, co tygrysy lubią najbardziej! ;) I klimatowi filmu też nie mam nic do zarzucenia. Nie jest może arcydziełem, ale na prawdę nie żałuję poświęconego czasu.

ocenił(a) film na 4
Vincii

A wedlug mnie film daremny

ocenił(a) film na 8
Vincii

A mnie się film podobał. Fakt straszliwie przewidywalny i wg mnie to jest największy minus filmu. Oprócz niego znajduję już jednak same plusy. Świetna muzyka, dobra obsada i KLIMAT!! Właśnie ten klimat najbardziej przypadł mi do gustu. Jeśli zrobią drugą część (skończyło się tak że mogą coś dokręcić) to na pewno oglądnę.

ocenił(a) film na 6
Vincii

Główny wątek oczywiście przewidywalny, no ale czego innego można było się spodziewać, wszystko juz gdzieś, kiedyś było. Zabrakło w filmie zdecydowanie rozwinięcia historii, nie wykorzystano potencjału pobocznych wątków np. psychiatryka, czy cygan, można było zbudować o wiele lepszy klimat bo sama 19-wieczna Anglia nie wystarcza. Ogólnie można obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
Vincii

Film o wilkołakach który nie byłby kiczowaty pod względem realizacji technicznej to duży sukces. Wizualnie, rewelacja!, klimat jest również świetny!. Fabuła jak kto lubi, ale ogólnie film wybronił się znakomicie a niewątpliwie temat nie łatwy jeśli chodzi o realizację!. Polecam!