Wilkołak

The Wolfman
2010
6,0 55 tys. ocen
6,0 10 1 55199
4,8 18 krytyków
Wilkołak
powrót do forum filmu Wilkołak

a potem jest do kitu. zawiodłem się
początek był dobry, był klimat, była tajemnica, jakieś emocje (choć za strasznie jak na film o wilkołakach przystało to nie było) a potem się skończyło...
SPOILER
...meczenie go w psychiatryku, ściganie po Londynie, to że w sumie po tym to pół Anglii wiedziało kto jest wampirem z imienia, nazwiska i obrazka w gazecie ;p i zakończenie do kitu
walka 2 wampirów też słaba, wyglądała jak z kiepskiej gry komputerowej...
ogólnie to zawiodła mnie fabuła w drugiej części filmu. (ziewałem pod koniec)

gigi

chyba wilkolakow nie wampirow, dla mnie film na poczatku ok z czasem coraz slabszy, zawiodlam sie myslalam ze to jakis fajny horror a wyszedl sredni dramat i zero horroru

gigi

Rzeczywiście początek najlepszy a później już coraz gorzej.Jak na horror zdecydowanie za mało napięcia a właściwie w ogóle go nie było.Scenariusz do bólu przewidywalny.Wilkołaki jak na dzisiejsze możiwości wyglądają słabo być może dlatego że zbyt starano się je do aktorów upodobnić.Muzyka Dannyego Elfmana jak zwykle dobra.Jedyne co w tym filmie mi się naprawdę podobało to gra Benicio Del Toro.

ocenił(a) film na 5
grimpow

Szkoda, że reżyser tego filmu, jak i Benicio Del Toro, Anthony Hopkins i inni wzięli się za ten film w celu odrestaurowania go. Film jest tendencyjny, schematyczny do bólu, tytuł zdradza już całą fabułę, a szkoda, bo dobra ekipa stworzyła ten obraz. Niestety nieumiejętnie, dochodzi do tego, jak już zauważyliście, że początek filmu, nie licząc pierwszej, fatalnej sceny jest ciekawszy. Tylko że dla mnie ten ,,dobry" początek trwał 30 minut, a reszta to dramat. Mimo wszystko za klimat i za grę aktorów i aktorek, tylko 5/10, a szkoda.