6,9 26 tys. ocen
6,9 10 1 26349
6,2 11 krytyków
Wino truskawkowe
powrót do forum filmu Wino truskawkowe

Nijakość polskich filmów strasznie mnie denerwuje. "Wino truskawkowe" jest kolejną polską produkcją wychwalaną przez krytyków, która mi zupełnie nie przypadła do gustu. Nie wiadomo o czym ma być ten film. O miłości? Jakoś ten wątek mnie nie przekonał, był zdecydowanie za słabo rozwinięty. O małomiasteczkowej społeczności? Po raz setny widzę jak mieszkańcy wsi pokazani są w rodzimej produkcji jako obdartusy pijące tylko alpagi na ławce. Ładne krajobrazy to jeszcze nie powód by rozdawać filmowi nagrody na prawo i lewo. Myślę że taki film we Francji, Stanach czy gdziekolwiek indziej przepadłby gdzieś w koszykach z tanimi DVD - no ale w Polsce, gdzie kręci się 5 filmów na krzyż rocznie, taki obraz jest czymś wyjątkowym. Niestety ja się solidnie wynudziłem.

atique

Ja rozumiem Twoją opinię i ją podzielam. Ale zobacz na komentarze poniżej, gdy odważyłem się film skrytykować. Wszyscy romantycy i ujęci pięknem muzyki, krajobrazów odsłaniają powoli swoje prawdziwe "ja" obsypując inwektywami oceniającego.

ocenił(a) film na 4
A_l_i_e_n

Niestety - tak to na forum już bywa :) Cieszę się że ktoś podziela moją opinię. Sam wiele obsypanych nagrodami filmów krytykuję (oczywiście przedstawiając w miarę solidne argumenty) na filmwebie i też nieraz sypią się na mnie gromy, więc się nie przejmuj. Pozdrawiam