6,9 26 tys. ocen
6,9 10 1 26348
6,2 11 krytyków
Wino truskawkowe
powrót do forum filmu Wino truskawkowe

Muzyka

ocenił(a) film na 7

Ten film warto obejrzeć dla wspaniałej muzyki Michała Lorenca. Osobiście byłem na filmie dwa razy. Za drugim razem siedziałem w kinie z zamkniętymi oczami i delektowałem się dźwiękami. Ogromna szkoda, że soundtrack nie został wydany. Taka partytura, do tego jeszcze nagrodzona warta jest krążka.

ocenił(a) film na 10
David_Aames

Muzyka, jak najbardziej! Uderza już przy pierwszym oglądaniu, a przy czwartym, piątym, szóstym - odkrywa się następne rewelacyjne elementy czy warstwy tego cudnego filmu. Piszmy o muzyce, najlepiej do producenta, to może wyda, dlaczego nie? Kompozytorowi już gratulowałam.

David_Aames

To jeden z nielicznych polskich filmów, w którym w ogóle można dostrzec muzykę... i to jaką! Naprawdę szacunek dla twórców :). Moim zdaniem zarówno obraz jak i dźwięk są tak samo ważne w filmie. Szkoda tylko, że polscy twórcy tak rzadko o tym pamiętają.

David_Aames

muzyka rzeczywiście genialna, natomiast jakość dźwięku pozostawiła wiele do życzenia.... może to kwestia sali kinowej, ale nie słyszałam dobrze wielu kwestii, nawet tych, wypowiadanych przez polskich aktorów...

ocenił(a) film na 10
Big_City_Girl

Wczoraj w teatrze Na Woli w Warszawie był koncert zespołu DesOrient, grającego filmową muzykę Michała Lorenca na tle wyświetlanych fragmentów filmów. Sala wypełniona co do jednego fotela + stojący i siedzący na schodkach "wejściówkowicze". Burza braw, długie owacje na stojąco, wiele bisów. Zapowiadali Jacek Kleyff i Michał Tarkowski, kompozytor także zabrał głos. Po filmie można było kupić płytę. O ile wiem, jest to jedyna płyta DesOrient i jedyna płyta z muzyką Michała Lorenca. Kupiłam, słucham - REWELACJA. Płytę na pewno można kupić przez Internet. Oby jak najszybciej był następny taki koncert - z muzyką z "Wina". Na wczorajszym koncercie tej muzyki jeszcze nie było.

ocenił(a) film na 7
Big_City_Girl

Chyba to jednak nie kwestia sali kinowej, bo miałam podobne wrażenia.