PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724694}
7,8 164 tys. ocen
7,8 10 1 163611
7,4 85 krytyków
Wołyń
powrót do forum filmu Wołyń

ANGIELSKIE NAPISY

ocenił(a) film na 10

Czy ten film jest dostepny w innych wersjach jezykowych?
Mam znajomych z Francji, Hiszpanii i Anglii którzy nie znaja Polskiego a zaciekawil ich film.

ocenił(a) film na 8
TCWolf82

Poprzednio zapodaj im jakiś rys historyczny, bo czytają niektóre komentarze sami Polacy nie wiedzą o co dokładnie chodzi, a co mówić cudzoziemcy.

ocenił(a) film na 10
RAC_79

Wydaje mi sie ze rys historyczny jest zbedny bo sam film wyjasnia rosnace napiecia. Oczywiscie mozna by gadac dlugo o wielu krzywdach i calym tle tej tragedii tylko po co? Traktuje ten obraz jako przestroge dla glupoty ludzkiej. Traktuje go jako obraz pietnujacy nacjonalizm. Nie jest on rozliczeniem krzywd ale niewiarygodne ze to sie wydarzylo i mialo tak bestialska forme. Horrory przy tym to dobranocki.

ocenił(a) film na 8
TCWolf82

Ależ oczywiście, że rys historyczny jest potrzebny. Nawet nakreślenie przez Smarzowskiego genezy tej zbrodni wykonanej przez Ukraińców nie pozwoli do końca zobrazować tamtych wydarzeń. Traktując ten film jako tylko głupotę ludzką spłycasz cały film, spłycasz całą tragedię tamtych ludzi. Zaskakuje mnie, jak człowiek, który dał Wołyniowi 10 może w tak prymitywny sposób spłycić tak ambitny i profesjonalnie wykonany film.... I to jeszcze aroganckie "tylko po co"... Jakbym wierzył w Boga stanąłbym nad tobą... i powiedział ' Niech Bóg ma Cię w opiece zagubiona duszo'... Straszne, co za ignoranci siedzą na tym forum. Lepiej nie pokazuj tego filmu znajomym, bo sam do końca go nie zrozumiałeś, Obejrzyj śmiało horror typu 'grupa nastolatków udała się na wakacje...' To będzie coś w twoim stylu.

Bez odbioru.

ocenił(a) film na 10
RAC_79

Nie odpowiedziales dlaczego tak konieczne wprowadzenie w ten swiat? Byc moze nie zrozumialem tego nie jestem pewny. Mozesz oswiecic prymitywa. Wiem za to ze nie wyciagnalem mylnych wnioskow i nie biegam teraz z morda "Je**ć Ukraine". Docen to swiatly panie. Niezbyt ladnie jest rowniez na bazie marginalnej wypowiedzi kogos obrazac. W moim odczuciu nie pytania, a odpowiedzi i brak szacunku niszczy fora spolecznosciowe. Ostatnio duzo pracowalem przy podzialach etnicznych na terenie polski bo niepokoje na tym tle obejmowaly nie tylko tereny kresow. Zydzi, Niemcy, Ukraincy, Polacy w jednym stali domu.