PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197211
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Jeszcze tak durnego "filmu" nie widziałem. W cudzysłowie bo to nawet nie jest film, jakiś zlepek idiotyzmów mało co wspólnych ze sobą. Jeśli ten film maiłby zachęcać do przeczytania książki to ja dziękuje... te sceny walki stylizowane na matrix'a - ale wtórne. Myślicie że to jest jakiś artyzm, papugować czyjeś ruchy itp. Może pastisz - no chyba dla 11'sto latków wsuwających popkorn w kinie.

Jedynie fragment o ojcu co to za komuny potrafił się "zachować" był rozsądny, reszta to nic innego jak śmietnik i bełkot. Oh ta Dorota Masłowska może powinna sobie inny zawód znaleźć? Współczuje jej i ludziom którzy zaangażowali się w ten projekt: równie dobrze mogliby reklamować fekalia.

ocenił(a) film na 3
kyle_reese

Popieram beznadziejny film, niczego się nie trzyma.

ocenił(a) film na 4
kyle_reese

Ja również w tym filmie nic ciekawego nie znalazłem.Historia opowiedziana przez odurzony umysł i tylko on może coś zrozumieć.Wypowiedzi w stylu :chodzi o narkotyki ,chodzi o kobiety itd. to nic nie znaczący bełkot. W filmie brak konsekwencji.

ocenił(a) film na 1
matoole

Miło mi, że są osoby trzeźwo patrzący na ten produkt... bo jak mówię, nie nazywam tego filmem.

ocenił(a) film na 9
kyle_reese

No to niestety, ale nie umiecie interpretować kina. Odsyłam do Jonas Brothers-z pewnością tam znajdziecie to, czego szukacie.

henx13

No niestety, ale jedyne co ratuje to filmidło to gra Szyca, który w roli Silnego na prawdę daje rade. Do połowy da się to oglądać, ale później jest kompletnie bez sensu (od momentu kiedy Silny spotyka Masłowską). Kilka fajnych scen i tyle. Brakuje w tym jakiejś konsekwencji.

użytkownik usunięty
Rennard

Dla mnie film rewelacja ... nie szukałem w nim konsekwencji, bo i w amfetaminowej ekstazie jej nie znajdziecie. Nie znam Was nade mną :) , nie wiem z jakich środowisk pochodzicie, więc nie będę Was oceniał - każdy ma prawo do własnego zdania. Zgadzam się z nagrodami, które film otrzymał w Gdyni i Łodzi, a reżyser dostał nawet paszport Polityki.

ocenił(a) film na 2

Popieram autora tematu. Film debilny i bezsensu.Szkoda wogóle o tym pisać.Nie rozumiem jak komuś moze sie to podobać.

ocenił(a) film na 10
kyle_reese

jak ktoś nie rozumie, to niech nie ocenia. Tyle. A do kyle_reese, czytałeś tą książkę?

ocenił(a) film na 1
macccko

Nie i nie zamierzam czytać rynsztoka (cóż taka tematyka dresiarska), bo to kala wyobraźnie, ale dla psychiatrów i patologów społecznych pewnie lektura obowiązkowa:) Współczuje im.

ocenił(a) film na 4
kyle_reese

Jak możesz wypowiadać się o powieści, której nie znasz i autorytarnie określać książkę, której nie czytałeś, mianem "rynsztoka"? Nie rozumiem, jak to możliwe - oceniać coś, czego się nie poznało.
Moim zdaniem (owszem, czytałem) to jedna z najlepszych książek polskich ostatnich lat. Wielu językoznawców i literaturoznawców wypowiadało się bardzo pozytywnie o prozie Masłowskiej. Oczywiście, to nie dowód, ale powinno to dać do myślenia.

ocenił(a) film na 8
kyle_reese

film na pewno ciekawy i jedyny w swoim rodzaju ;)

ocenił(a) film na 5
danioterix

Mnie tez sie wydaje ten film porypany, jedyna pozytywna rzecz w tym 'arcydziele' to rola Szyca.

użytkownik usunięty
Chelios_2

3/10 gra Szyca ratuje, generalnie "fabula" to scierwo ja tez sobie moge napisac, ze ktos poszedl sie wysrac pod komisarjatem, a potem zaczal z tym gownem gadac, a kiedy nazwiecie to idiotyzmem odrazu sier spruje z tekstem "po prostu nie rozumiecie" - ten argument tylko swiadczy o waszej ciemnocie

ocenił(a) film na 1

generalnie "fabula" to scierwo - cieszy fakt, że to dostrzegasz.... ale dla dresiarzy to nie jest argument.

ocenił(a) film na 8
kyle_reese

"Tam gdzieś jest kosmos,
za tymi firanami,
ale chu... wie,
czy to też nie blaga.
Może są tam inne cywilizacje.
Dobrze by było,
bo ta jest jakaś chyba nieudana.
W jaką zmierza stronę?
Prognozy niewesołe raczej dla nas.
Serial katastroficzno-kryminalny,
a scenariusz jego czarny.
W dodatku każdy kolejny sezon
może okazać się ostatni.
W dali Warszawa się świeci jak psu jajca.
On się bez końca patrzyć mógłby
jak plazmy w oknach wieżowców rzucają rytmiczne blaski.
Na ludzkie sprawki poupychane jedne pod drugimi jak do szafki.
Słuchać na klatce wrzaski,
odgłosy twardej rywalizacji,
laski jakiejś orgazmy kontra facet, co umiera na raka.
Życia panorama
XXI wiek,
technologie,
3D gogle,
a ciągle tylko karton-gips ściana
dzieli pranie od umierania,
kaszlenie od ruchania,
lania się wody w kranach
i psów szczekania po mieszkaniach.
Lecz jedzie dalej karawana
i dzyń!
W mikrofalach dzwonią z pierogami tacki.
INNI ludzie i ich sprawki."