PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197211
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

To że zdecydowana większość nie zrozumiała tego filmu nie znaczy od razu że film jest zły i bez sensu bo zdecydowanie tak nie jest ale trzeba trochę ruszyć głową a przede wszystkim mieć trochę wiedzy i wyobraźni o życiu żeby zrozumieć ten film....
Jak ktoś liczy na lekką i prostą komedię to może być zawiedziony bo to bardziej dramat psychologiczny niż komedia aczkolwiek momentów na których można się pośmiać też jest sporo ale trzeba mieć trochę dystansu....
Co do gry aktorskiej całkiem dobra szczególnie Borys Szyc można go lubić, nie lubić ale tutaj zagrał świetnie rola jakby idealnie dopasowana do niego nie wiem czy z polskich aktorów ktoś by to lepiej zagrał, raczej wątpię...
Ogólnie uważam film za całkiem niezły i dobrze się stało że mimo niskich ocen zdecydowałem się obejrzeć, nie żałuje:)

ocenił(a) film na 5
slobi

Ja wczoraj w końcu obejrzałam ten film. Mam mieszane uczucia. Kiedy się skończył, pomyślałam: co to k...wa miało być? misz masz o wszystkim i o niczym, sceny z dupy, jakiś filozoficzny bełkot pomieszany ze slangiem osiedlowym.
Nie lubię jako aktorki Romy, natomiast tutaj podobał mi się jej gra - zwłaszcza wypowiadane kwestie na plaży i w sypialni na koniec.
Szyc - zagrał naprawdę dobrze. Jednak sam film był dla mnie za bardzo zagmatwany, momentami nudny.