Wojny orków

Dragonfyre
2013
3,6 744  oceny
3,6 10 1 744
Wojny orków
powrót do forum filmu Wojny orków

Wynika zapewne z faktu,ze malo osób go widzialo. Albo zbyt dużo niewlasciwych osób.
Nie mam mu nic do zarzucenia ,naprawdę świetnie sie przy nim bawilem. Orkowie wygladaja nie gorzej od tych z WP jeśli chodzi o maski. Muzyka momentami swietna. Generalnie nie lubię mieszania swiata realnego i fantasy ,ale ten film mimo to byl swietny. Chętnie bym obejzal kontynuacje. Gdyby tylko polski Wiedźmin byl takiej jakości.

Ottiss14

To jaką ocenę mu wystawiłeś?

Rubin91

9/10 lubię filmy niskobudżetowe i potrafię docenić jak ktoś wyciska z budżetu maks. Ten film to świetna rozrywka.

Ottiss14

Haha no stary, ja obejrzałem wczoraj trailer i dziękuję ze śmiechem za ten film. Gość strzelający z pistoletów itp broni do Okrów to porażka. Od razu widać, że to śmieszna niskobudżetowa produkcja.

Adiós.

Rubin91

I co mnie to obchodzi.

Ottiss14

A co mnie to obchodzi, co ciebie obchodzi?

Rubin91

Zadajesz mi pytania.

Rubin91

a co z bazuki miał napier*** ? w każdym filmie jest coś co w realu by nie przeszło , krytykiem filmowym powinieneś zostać

ocenił(a) film na 6
kozadb2

spoiler - z bazooki tez potem naparzanie jest ;-)

ocenił(a) film na 3
MegaTM

Z RPG, ale to to tam mały szczegół ;)

Ottiss14

Żenujący nawet w porównaniu z niska budżetowym "SAGA: przekleństwo cienia". Jeżeli tej szmirze dałeś 9 na 10 to Sadze byś dał pewnie 15.To coś zasługuje na naciągane 3/10.I to dość mocno naciągane!

abraxas99

Nie pamiętam czy oceniłem Sagę ,ale widziałem i chyba ten film nieco bardziej przypadł mi do gustu. Sagę pewnie na 8 oceniłem. Kwestia gustu i jak kto podchodzi do tematu. Ja osobiście lubię kino klasy B i produkcje półamatorskie.

ocenił(a) film na 1
Ottiss14

Dla tego filmu nie ma nawet klasy.
Może i niskobudżetowy ale scenariusz już kreskówko wy nie może być bo wychodzi badziew. Jak oglądałem to myślałem że czołgiem wyjedzie ale nie.

ocenił(a) film na 9
666Slimak666

Ale co masz do scenariusza bo nie rozumiem? Elfka ucieka do naszego świata i strażnik bramy ma biegać z mieczem? Nie używać naszej nowoczesnej broni aby nie namieszać w głowach istotom z drugiej strony? To nie Star Trek. Przyznaję pojazd opancerzony to lekka przesada ale też nie wiemy kim był poprzednik Nortona zanim został Strażnikiem Bramy. Arsenał ukryty w piwnicy to jednak jak najbardziej normalna rzecz. Tym bardziej, że stary bronił wejścia lat 30.

terbi_2

Mam wrażenie .ze wiekszosc wypowiadających sie widziala tylko trailer wiec o czym tu dyskutowac? Ja po zobaczeniu trailera Solomona Kane ,stwierdzilem ,ze ro musi byc straszna kaszana ,a film okazal sie byc jednym z moich ulubionych. A ci co widzieli i narzekają? Żal mi ich bo ten film to arcydzieło klasy B. Trzeba byc strasznie ograniczonym by nie doceniać takich perełek.

ocenił(a) film na 2
Ottiss14

Obejrzałem film W CAŁOŚCI. Przykro mi z powodu, że nazwałeś mnie i innych użytkowników "strasznie ograniczonym" ze względu na ocenę filmu.

użytkownik usunięty
Ottiss14

hahaha... jesteś perełką wśród filmweb'owiczów :P

Dankeszyyyn!

Ottiss14

Doceniam ludzi którzy mają własne zdanie i nie dają się szufladkować pospólstwu które leci na budżety. Filmwebowicze jesteście prości jak deski w tartaku. Filmu nie ocenia się po budżecie bo taki Avatar albo Dystrykt 9 to szmiry epoki a mimo to dostały setki tysięcy lajków.

ocenił(a) film na 6
theart

Co kto lubi. Mnie się podobał i Avatar, i Wojny Orków.

ocenił(a) film na 2
abraxas99

No właśnie, dla mnie "Saga" też o dziwo okazał się pozytywnym zaskoczeniem, bo film był przeciętny, a jak na swój budżet to nawet dobry, ale Wojny Orków to już żenada totalna.

Po pierwsze ci Orkowie to takie totalne mięso armatnie, setkami ich wycinają normalnie, a mimo to cały czas niby zagrożeniem dla nich są. Tak żenująco nakręcono walki, widać że jedynie kilkunastu statystów mieli, a nie umieli zakomponować ujęć tak, żeby zrobić z nich kilkuset osobową armię. Logiki w walce nie ma żadnej, zresztą wszystko toczy się raczej w powolnym tempie. O dziwo właśnie podczas finałowej akcji na polu mi się najbardziej nudziło. Zresztą zdjęcia też brzydkie strasznie są.

Smok i ta zabandażowana kobieta to jedyne plusy tego filmu, ale cała reszta postaci woła o pomstę do nieba. Orkowie chodzą w gumowych butach i spodniach :D :D :D Nawet efekty postrzałów już mogli zrobić lepiej. Tak w ogóle jak to jest, że kule przechodzą przez tarcze i zbroje?

Żadnych absolutnie pomysłowych efektów praktycznych, o gore nie wspominając. Fabuła wiadomo, że wali sztampą na odległość, ale można jej to było wybaczyć, gdyby strona techniczna tak nie ssała, niestety ta ssie po całości.

Roy_v_beck

to poczekaj na następny film asylum i go obejrzyj jak ci się nudzi

ocenił(a) film na 2
kozadb2

Nie rozumiem, co do tego mają filmy asylum.

użytkownik usunięty
Roy_v_beck

Bo Asylum to najbardziej znana wytwórnia filmów klasy Z.

Roy_v_beck

Kule przechodzą przez tarcze i zbroje bo kule przechodza przez tarcze i zbroje. W momencie wynalezienia broni palnej ,niemal zupełnie wycofano zbroje ,pomijając tylko ciężką jazdę bo ta szarzowala i w bezpośrednie starcia. Nie wspominajac juz o współczesnej broni. Bardzo podobal mi sie motyw ze strzelaniem ze snajperki i opóźnionym odglosem wystrzalu ,stwierdzilem ,ze taki ork myslal to naprawdę traktowac jako potężna magię.

Ottiss14

To nie było tak hopaj siup. Średniowieczne pukawki strzelały krzywo i ogólnie robiły więcej huku i dymu niż szkód. Siła uderzenia mogła przebić pancerz jedynie z bliskiej odległości, a i to nie zawsze. Dopiero później ogarnęli bardziej pewne zabawki. Nie ma za to co dyskutować o tym, czy współczesna broń palna przebije zbroję czy tarczę, bo wiadomo, że zrobi sito.

Ottiss14

Hej, zgadzam się z Tobą w opinii i odnośnie broni :)
Film bardzo fajny i pełen humoru, zrobiony z przymrużeniem oka.
Jednie Elfica mi się nie podobała - najsłabszy element tego filmu.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
klaudia0

Może i nie była to jakaś żyleta 10/10, ale miała swój urok, podobnie jak agentka nieruchomości.Całkiem przyzwoite dziewczyny wybrali.

abraxas99

na 3 ? a wiesz o tym że jest jeszcze ocena 1 ? ja na filmwebie nie zauważyłem takiego filmu

ocenił(a) film na 4
Ottiss14

Orki rzeczywiście nieźle zrobione, smok i muzyka dla mnie rewelacja. Główna bohaterka całkiem przyjemna^^
Ale sztuczny ogień mnie przeraził, i te sceny walki. Gorszych w życiu nie widziałem. Oceniłbym wyżej gdyby ten film zrobiła grupa studentów.
Ale tak? 4 to max i to z dobrego serca :D

ocenił(a) film na 4
konvict1993

Sztuczny ogień rzucał się w oczy najbardziej, w zasadzie wyglądało tak jakby wcale tam nie było scen z wykorzystaniem pirotechniki, tylko sam komputer... Co do Orków to rzeczywiście niewiele się różnili od tych z WP i za to można dać punkcik w górę. Sceny walki momentami bardzo naiwne, nie będę się czepiał ilości pocisków w magazynkach bo i w superprodukcjach zdarzają się takie błędy... Główna bohaterka rzeczywiście fajniutka, może to ona mnie utrzymała przed ekranem do napisów końcowych ;) Smok bez rewelacji, ale, że to kino klasy B można zdzierżyć, zważywszy, że dużo gorzej wyglądał ten z Wiedźmina. Jeżeli chodzi o muzykę, to jakoś szczególnie się nie wyróżniała, jak dla mnie taki zwykły podkład, na który nie zwraca się szczególnej uwagi, nie grała na moich emocjach, a w końcu taka jest rola muzyki filmowej, podkreślać to czego nie da się do końca pokazać i budować klimat. Montaż też nie zachwycał, podobnie jak ujęcia, sceny kręcone z ręki marnej jakości. Podsumowując - najlepiej zrobili Orków, szkoda tylko, że w tak marnej liczbie, nijak mającej się do tej hordy z plakatu. 4 to rzeczywiście nieco podciągnięta ocena.

Ottiss14

2/10. film dramatyczny.klasa b lub nawet c.strata oczu,czasu i pradu.

ocenił(a) film na 3
Ottiss14

To zależy jak na to patrzeć. W filmwebowej skali użytkowników zasługuje rzeczywiście na więcej, obiektywnie jednak średnią ma dobrą. Rzeczywiście, film jest lepszy niż przeciętne pozycje tego zakresu budżetowego, ma w miarę "normalne" zdjęcia, doskonały wygląd orków, nie odstraszające efekty. Ja prawie wystawiłem 4/10, czyli ocenę już normalną, co jak dla tak b-klasowego filmu byłoby ogromnym sukcesem. Niestety nie mogłem przez kilka słabych scen na końcu (walka Indianina na miecze, wyżynanie orków). A szkoda, bo chciałem dać więcej.

Świetna za to scena jak przywódca orków wysyła jednego z podopiecznych, by umieścił dzidę z nabitą głową przed chatą. Po prostu kwintesencja orkowego stylu bycia :)