PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=170036}
5,9 13 tys. ocen
5,9 10 1 12659
6,9 14 krytyków
Wolf Creek
powrót do forum filmu Wolf Creek

Film oparty na faktach, więc nie trudno się domyślić, że dziewczyny giną przez swoją głupotę. Facet jak zwykle wiedział, że trzeba spieprzać ile sił w nogach. A laski, jedna zwiedza chatę psychola, druga drze ryja i czeka na tą pierwszą, pomimo tego że była już wolna. Wiadomo, że nie każdy trzeźwo myśli w takich sytuacjach, ale jeśli ktoś chce zgrywać bohatera i ratować wszystkich dookoła, z góry skazany jest na porażkę.

ocenił(a) film na 6
lubiecycki_filmweb

Dokładnie, zgadzam się, jak nie umieją sobie poradzić, to nie powinny próbować nic więcej jak uciekać ile sił w nogach. Po cichu...

ocenił(a) film na 7
lubiecycki_filmweb

Film oparty na faktach mniej więcej w tym samym stopniu co gwiezdne wojny :)

ocenił(a) film na 7
kfleszer

Dokładnie, skąd ten ocalony wiedział jak one zginęły? Co robił z nimi ten psychopata?..

użytkownik usunięty
lubiecycki_filmweb

Bo Ty dokładnie wiesz jakbyś się zachował w takiej sytuacji :p nie masz pojęcia tak naprawdę, więc nie opowiadaj z taką pewnością, co Ty byś zrobił a czego nie ;)

ocenił(a) film na 5

Przede wszystkim: choćby nie wiem co, to należy się upewnić, że kat, który chciał nas zabić, nie żyje. Nie ma sensu zastanawiac się nad tym, co by się zrobiło, gdyby się było w takiej sytuacji. Jeśli laska postrzeliła typa, to na dokładkę powinna mu zmiażdżyć łeb. Dosłownie. Chwasty się wyrywa.

ocenił(a) film na 7
grimfather

Dokładnie,rozwaliło mnie to kiedy laska uderzała kolbą w jego plecy,zamiast w głowę,ewentualnie mogłaby wziąć nóż i dokończyc robotę.

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

Zgadzam sie, chociasz nickname to masz tez przerazajacy ;) Chyba nie dam rady do konca obejrzec.

azlotko

A potem mogła go jeszcze rozjechać autem :P Taka prawda, że mogły się uratować, zginęły między innymi przez własną głupotę.

ocenił(a) film na 7
szkola_latania

Wydaje mi sie ze nie do konca. Jednak osoba normalna , nie ma w zwyczaju nikogo krzywdzic, dlatego tez bylo jej ciezko strzelic do niego. Gdybys potracil zwierzatko na drodze to nie jest to mile uczucie, a co dopiero czlowiek. Tak mi sie wydaje ze poprostu byly wystaszone, przerazone. Nie jest latwo zabic, strzelic moze tak , ale przejechac czy uderzyc kijem , tudziez lopata w plecy ;)

azlotko

Nie jest łatwo zabić osobę,która nic Ci nie zrobiła. gdybym szła ulicą i miała zastrzelić przypadkową osobę, bo ktoś mi rozkazał to też byłoby ciężko, ale kogoś kto chce mnie skrzywdzić, kogo widzę gdy torturuje bliską mi osobę-nie miałabym skrupułów.

azlotko

Ośmieszasz się. Zginęły przez własną głupotę. Kobiety nie mają mózgu.
Po postrzale powinny dobić psychopatę.
Moja pierwsza myśl po postrzale byłaby poderżnąć mu gardło nożem lub
roztrzaskać kolbą łeb.

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

Tak zawsze robią w filmach

ocenił(a) film na 6
lubiecycki_filmweb

Według mnie dziewczyny zostały pokazane w bardzo dziwny sposób. Tak jakby wszystkie osoby płci żeńskiej w horrorach z góry zostały skazane na porażkę przez głupotę. Sama przez cały film powtarzałam "co za idiotka! Jaka upośledzona!" . Nie lubię takich stereotypów . No ale jedni warci drugich. Dziewczyny zginęły przez głupotę a facet przez okazanie totalnego braku jaj uratował się. Tak jakby w takim filmie najlepszym rozwiązaniem była od razu ucieczka. Tak jakby autorzy chcieli pokazać ,że nie warto stawiać się mordercy i ratować kogokolwiek tylko od razu dać nogi za pas i mieć w nosie innych. No i jeszcze pokazali to na facecie,który powinien był jednak zainteresować się życiem koleżanek.

lubiecycki_filmweb

Miały go nieprzytomnego po postrzale i zamiast go dobić to zostawiły żywego - to jest największa durnota.

ocenił(a) film na 2
Jordan66

Kolejnym tego typu zachowaniem jest porzucenie samochodu, ktorym uciekły. Rozumiem, że były gonione, stres, strach te sprawy ale bez przesady. Od momentu przebudzenia się jednej z bohaterek ten film gubi logikę.

lubiecycki_filmweb

Co racja to racja! Faceci z reguły najlepiej sprawdzają się w spieprzaniu ile sił w nogach...

lubiecycki_filmweb

Baby głupie, nie to co mądry facet który o zachowaniu kobiet uczy się z filmów napisanych przez innych mężczyzn i jeszcze wierzy w napisy "Oparte na faktach" na początku filmów xD
Większość ludzi wybiegających w pustynię bez żadnych zapasów kończy jako bielone przez słońce szkielety, trzeba było zabić typa jak była okazja

lubiecycki_filmweb

Jak to mówią, każdy by zrobił to lepiej. Każdy oglądając film wyobrażał sobie jak by skutecznie zadziałał. Ale prawda jest taka, że sporo z nas, po zobaczeniu tego całego okrucieństwa, po uświadomieniu sobie jak blisko są śmierci, zwyczajnie wpadła by w panikę. Taka sytuacja może w skrajnych wypadkach doprowadzić do zawału, utraty przytomności, katatonii i całego mnóstwa "lżejszych" objawów. Irracjonalne postępowanie to coś całkiem (niestety) naturalnego w takich sytuacjach. Każdy z bohaterów tego filmu, jeśli oglądał by podobny film, też miał by takie podejście jak wy. Niestety rzeczywistość wszystko weryfikuje.