PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=170036}
5,9 13 tys. ocen
5,9 10 1 12659
6,9 14 krytyków
Wolf Creek
powrót do forum filmu Wolf Creek

Może ktoś poleci filmy utrzymane w podobnej tematyce, czyli kilkoro ludzi, australijskie (bądź amerykańskie pustkowia), zepsute auto i maniakalny zabójca lub podejrzana ciężarówka? Mogą być też bezdroża bez zabójczych ciężarówek czy psychopatów. Oglądałem już: "Wolf Creek", "Duel", "Long weekend", "Mirage", "Joy ride I&II", "Road train" i kilka innych których teraz nie mogę sobie przypomnieć. Mogą być starsze (nawet wskazane) lub nowe, lepsze i gorsze. Może ktoś sobie coś przypomni.

ocenił(a) film na 7
wodzu102

moze Autostopowicz:)

Czarna_Rozaaa

Też widziałem, obie wersje:)

ocenił(a) film na 6
wodzu102

Eden Lake

ocenił(a) film na 7
wodzu102

"Wzgurza mają oczy" - nie widźałem, ale czytałem opis i to chyba coś w tym stylu: odludzie i zepsute auto. Tylko, że tam chyba są jakieś potwory a nie morderca.
W "Piątku 13- go" też jest odludzie i morderca a samochód się nie psuje tylko żaden z bochaterów nie zaóważa przez większość filmu, że ktoś zginą i nie dzieje się na pustyni tylko nad jeziorem.

adas_demolka

przestań oglądać filmy i zacznij czytać słownik

bardzo podobne do wolf creek są też dark country i blood river

ocenił(a) film na 5
Valeriusz

Wzgórza mają oczy 1, 2
Droga bez powrotu 1,2,3
Motel
Joe ride 2
Na diabelskiej ziemi
Hotel zła 1,2
Droga donikąd
Dom woskowych ciał
Te są gorsze mnie nie przypadły do gustu , niektóre były śmieszne wręcz ale skoro mogą być te gorsze również to podaję:
Incubus- podaje bo mogą być też gorsze
Reeker
Mroczna plaża -denny
Cięcie
Cabin fever
Martwy Krzyk

kass93

mało z tych filmów są utrzymane w stylu wolfcreek

dodaje ci jeszcze ostatni postój 1&2

ocenił(a) film na 5
Valeriusz

wypisałam wszystkie które znałam które są podobne niekoniecznie takie same.

wodzu102

no to jeszcze " teksańska masakra piłą mechaniczną "

wodzu102

rzeka krwi. :)

rehles

ta Rzeka Krwi(Blood River) Polecam, chodź dużo osobom nie przypadł do gustu bo uważają że jest zbyt powolny, nie ma tam zabijania takiego itp ale film ma klimat i dla mnie jest super. Polecam!

ocenił(a) film na 7
wodzu102

jeszcze Mroczna plaza- Lost things (inny watek ale klimat swietny)
Rest stop 1 (dwojka jak dla mnie zenada:/)

wodzu102

hmmmm tak sie zastanawiam i pzryszedł mi do głowy film ''Plewy'' grupka ludzi, odludzie, w tym przypadku pole kukurydzy, duzo akcji, moze nie maniakalny morderca ale typowy slesher z fajnym klimatem i odpowiednia dawka krwi a mroczna plaze sobie odpusc dno, dno, dno dna

Seba24

"Black Water" na wodzie zamiast drog, ale za to Austalia jest - i morderca też...:) a o drodze => "Quicksilver Highway", "Pick me up",
W lesie zamiast drogi => "While She Was Out" z Kim Basinger (oj zepsuło się autko ;)).

użytkownik usunięty
wodzu102

Martyrs: Skazani Na Strach
Eden Lake
Nieznajomi
River Rouge

wodzu102

Ja pamiętam takie tytuły:
Desperation (ta na podstawie S. Kinga), Dead End z 2003 (super film), And soon the darkness ( W Argentynie),
U - turn ( tylko to thriller), Vacancy 1 i 2, Turistas, Wind chill ( klimaty zimowe, ale cały czas na drodze), Dzieci kukurydzy,
Splinter, To nie jest kraj dla starych ludzi( thriller)