Może ktoś poleci filmy utrzymane w podobnej tematyce, czyli kilkoro ludzi, australijskie (bądź amerykańskie pustkowia), zepsute auto i maniakalny zabójca lub podejrzana ciężarówka? Mogą być też bezdroża bez zabójczych ciężarówek czy psychopatów. Oglądałem już: "Wolf Creek", "Duel", "Long weekend", "Mirage", "Joy ride I&II", "Road train" i kilka innych których teraz nie mogę sobie przypomnieć. Mogą być starsze (nawet wskazane) lub nowe, lepsze i gorsze. Może ktoś sobie coś przypomni.
"Wzgurza mają oczy" - nie widźałem, ale czytałem opis i to chyba coś w tym stylu: odludzie i zepsute auto. Tylko, że tam chyba są jakieś potwory a nie morderca.
W "Piątku 13- go" też jest odludzie i morderca a samochód się nie psuje tylko żaden z bochaterów nie zaóważa przez większość filmu, że ktoś zginą i nie dzieje się na pustyni tylko nad jeziorem.
przestań oglądać filmy i zacznij czytać słownik
bardzo podobne do wolf creek są też dark country i blood river
Wzgórza mają oczy 1, 2
Droga bez powrotu 1,2,3
Motel
Joe ride 2
Na diabelskiej ziemi
Hotel zła 1,2
Droga donikąd
Dom woskowych ciał
Te są gorsze mnie nie przypadły do gustu , niektóre były śmieszne wręcz ale skoro mogą być te gorsze również to podaję:
Incubus- podaje bo mogą być też gorsze
Reeker
Mroczna plaża -denny
Cięcie
Cabin fever
Martwy Krzyk
ta Rzeka Krwi(Blood River) Polecam, chodź dużo osobom nie przypadł do gustu bo uważają że jest zbyt powolny, nie ma tam zabijania takiego itp ale film ma klimat i dla mnie jest super. Polecam!
jeszcze Mroczna plaza- Lost things (inny watek ale klimat swietny)
Rest stop 1 (dwojka jak dla mnie zenada:/)
hmmmm tak sie zastanawiam i pzryszedł mi do głowy film ''Plewy'' grupka ludzi, odludzie, w tym przypadku pole kukurydzy, duzo akcji, moze nie maniakalny morderca ale typowy slesher z fajnym klimatem i odpowiednia dawka krwi a mroczna plaze sobie odpusc dno, dno, dno dna
"Black Water" na wodzie zamiast drog, ale za to Austalia jest - i morderca też...:) a o drodze => "Quicksilver Highway", "Pick me up",
W lesie zamiast drogi => "While She Was Out" z Kim Basinger (oj zepsuło się autko ;)).
Ja pamiętam takie tytuły:
Desperation (ta na podstawie S. Kinga), Dead End z 2003 (super film), And soon the darkness ( W Argentynie),
U - turn ( tylko to thriller), Vacancy 1 i 2, Turistas, Wind chill ( klimaty zimowe, ale cały czas na drodze), Dzieci kukurydzy,
Splinter, To nie jest kraj dla starych ludzi( thriller)