PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=170036}
5,9 13 tys. ocen
5,9 10 1 12659
6,9 14 krytyków
Wolf Creek
powrót do forum filmu Wolf Creek

jw. film strasznie naciągany po:
1 ta Lisa była najprościej związana
2. Jak strzelała do niego i skończyły jej się naboje mogła go dobić nożem który leżał obok niej
3. Na zdrowy rozum zamiast brać szybko samochód po który poszła to oglądała sobie zdjęcia i filmy z kamery
i to by było raczej na tyle także pewnie to film na częściowych faktach

margolbn

Na faktach, czy nie to Wolf Creek kawał dobrego horroru inspirujący się takimi filmami jak Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną, czy Wzgórza mają oczy, a tego typu produkcje często cechują się takimi nielogicznościami.

szmyrgiel

Zabrzmiało jak wypowiedz prawdziwego konesera kina ;)

szmyrgiel

Przede wszystkim to nie jest żaden horror. Filmweb jest upośledzony jeśli chodzi o określenie gatunku jakiegokolwiek filmu.

lalala

Tak samo upośledzony jak imdb, Metarcritic, Rotten Tomatoes, Horror Online, "Leksykon filmowego horroru" Bartłomieja Paszylka, czy "Odrające. Bruden. Złe. 100 filmów gore" Piotra Sawickiego?

szmyrgiel

Dokładnie.

ocenił(a) film na 4
margolbn

Poraża mnie to Twoja spostrzegawczość.

ocenił(a) film na 7
margolbn

to jest film gdzie "Fakty " musza byc naciagane by stworzyć ciekawą fabułę .Kto by oglądał dokument i jak go stworzyć bez aktora grającego głóna role czyli ów mordercy

ocenił(a) film na 4
margolbn

Jak dla mnie ten film nie byl mocny... Dluzyl sie na poczatku strasznie, zanim byla jaks akcja. Same sceny z morderca byly dosc fajne, ale caloksztalt slaby w porownaniu do "masakry pila mechaniczna" czy "drogi bez powrotu"

ocenił(a) film na 4
mai_ka

O wiele lepszy film to " Ostatni dom po lewej".
Owszem film się dłuży i nuży. Mocna jest wg mnie tylko jedna scena.

ocenił(a) film na 4
armarange

Tak, "ostatni dom po lewej" jest fajniejszy duuuzo...