PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612928}

Wolni strzelcy

Freelancers
2012
5,1 2,0 tys. ocen
5,1 10 1 1955
Wolni strzelcy
powrót do forum filmu Wolni strzelcy

To jest jakaś bzdura na tym filmwebie. Są ludzie, którzy już ten film oglądnęli a film dalej czeka na swoją premierę i nie można go ocenić. Czemu tak jest? Jak to zmienić?

ptasheq

Bo nie opierają piractwa, a w kinie tego chyba nie zobaczyłeś :)

ocenił(a) film na 8
adamwis25

premiera była już w USA. Nie wszyscy siedzą w Polsce.

ptasheq

A FILMWEB jest jaką stroną, amerykańską czy polską?... U masz tu swoją odpowiedź.
Filmy oceniane są kiedy miały już swoją premierę, jak się nie podoba jest zawsze IMDB

adamwis25

*premierę w Polsce.

adamwis25

OK, OK. Niechaj będzie po Twojemu. W takim razie, kiedy premiera tego filmu w Polsce? Bo tego nie pisze??

A jeśli nie planują wyświetlania tego filmu w Polsce, to co Polakowi pozostaje?

adamwis25

kogo obchodzi gdzie film zobaczyłem? jeśli go obejrzałem to chciał bym móc wyrazić swoją opinie. a co do piractwa to śmieszy mnie ostatnia nagonka na piratów. badania dowiodły że przez tak zwane "piractwo" rośnie sprzedaż legalnych produktów. ludzie np. pobierają gry z torrentów i jak im się spodoba to kupują oryginał. znam takich ludzi. sam jestem jednym z nich. do kina chodzę 3,4 razy w roku na coś fajnego resztę ściągam w jakości hd z torrentów i tyle. jak by nie było możliwości ściągnięcia tego filmu to i tak bym nie poszedł do kina. więc ile stracił dystrybutor w takiej sytuacji?
ps. przytoczę cytat jednego z pracowników firmy cd project red który to piractwo przy okazji premiery wiedźmina 2 na xbox 360 podsumował tak "jeden piracki egzemplarz gry nie oznacza jednej nie sprzedanej kopii gry"
pozdrawiam

liquid_ice_man

Wiem i sam niestety głównie z powodu zbyt drogiego oprogramowania i gier jak na polskie warunki jestem skazany na "piracenie" więc nie chodzi mi o hipokryzję.
Lecz chodziło mi o to, że film można oceniać od czasu jego premiery w Polsce, czaisz?

adamwis25

Bo gdyby tak nie było to kolesie oceniali by filmy , które jeszcze nie wyszły i zniechęcali innych, lub po prostu trollowali.

adamwis25

czaje. chciał bym ci tylko przypomnieć że kilka jak nie kilkanaście milionów polaków żyje na obczyźnie.
"Bo gdyby tak nie było to kolesie oceniali by filmy , które jeszcze nie wyszły i zniechęcali innych, lub po prostu trollowali."
tak się dzieje cały czas. troll i tak ocenia to czego nie widział.

liquid_ice_man

Po premierze niech sobie trollują, do tej pory sam już sobie opinie o filmie wyrobię :)

adamwis25

nie mam pojęcia skąd masz takie info, filmweb odblokowuje ocenianie zawsze po premierze, nie ważne gdzie ta się odbyła. wystarczy spojrzeć na pierwszy z brzegu film, który miał już premierę w USA, a nie w Polsce. tego filmu nie można oceniać, bo nie ma na profilu daty releasu. a dlaczego nie ma, skoro chociażby na imdb jest, to już inna sprawa.

Biednarz

Ok nie ważne, nie ma oceniania to nie ma, jest to jest, proste.
Szkoda czasu.

adamwis25

Strona ma swoją politykę i babilon za nią stoi. A co do "piracenia" to ja np. zarabiam 2500zł mam 30.000 długu z odsetek i chodzę w rozpdających się trampach od 5 miesięcy. Jak mam więc kupić film, grę, czy nawet bilet do kina? Ostatnio spalił mi się zasilacz wiec kupiłem nowy-> kiedy inwestuję taką "mase pieniedzy" w sprzęt typu PC to przede wszystkim mam na uwadze że te wydane na sprzęt, internet pieniądze zwócą się w taki właśnie sposób. "Interenetowce" !!!! jednoczmy się! zróbmy tak, żeby twórcy i odbiorcy byli obadwa happy. Może za 1000 lat???

ptasheq

No bez jaj. Od kiedy to filmweb taki swiety jest? To tak samo jakby na forum kulturystycznym zabronili pisac o sterydach. Poprostu bez sens. To jest portal filmowy a nie antypiracki.

Katlas

bezsens razem

ocenił(a) film na 7
ptasheq

Zapraszam fanów: https://www.facebook.com/pages/Freelancers-2012/338945849531719