Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43448
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

9/10

ocenił(a) film na 10

Film świetny :] Powrót starego Raimiego :] To pod żądnym względem nie jest horror jak piszą na FW tylko komedia, czyli taki film jaki Raimi potrafi :] Obejrzałem go już 3 razy i nadal nie mam go dość. Scena na cmentarzu MISTRZOSTWO!!! :]

ocenił(a) film na 10
danio344

chodziło mi o film jaki Rami potrafi zrobić :]

ocenił(a) film na 9
danio344

zgadzam się :) ja widziałam ten film w wakacje w lipcu lub sierpniu i bardzo mi się podobał dałam 8/10 bodajże :)

sarah496

dla mnie film jest denny zamierzano zrobic horror i jako horror reklamuja ten filk a jest on po prostu smieszny i glupi

ocenił(a) film na 10
nicca23

Raimi moim zdaniem zamierzał zrobić horror, ale jak to on dodał tam mnóstwa zabawnych elemntów jak w swoich poprzednich filmach :]

ocenił(a) film na 8
nicca23

no mnie tez zmyliły plakaty "świetne połączenie horroru z komedią" heh przecież każdy surowo horrorowy film tak sie zapowiada ;>

ocenił(a) film na 8
nicca23

Raimi zrobił po prostu horror dla fanów jego tworczości w tym gatunku, a nie dla takich popcornowych widzów jak ty, ktorzy oczekują od filmu tylko kupy efektów specjalnych i tony flaków walających się na ekranie.
Nie dał się ponieść emocjom jak inni reżyserzy i nie zrobił kolejnego komercyjnego gówna, stworzonego na potrzeby zarobku jak największej kasy. I chwała mu za to!
Wydaje mi się, że ludzie, którzy są w temacie i znają podejście Sama Raimi do horrorów, doskonale wiedzą czego można się w filmie spodziewać. Po tym co ty tu piszesz, ty niestety do tych ludzi nie należysz, dla ciebie zawsze jego horrory będą śmieszne i głupie. Tyle, że te horrory jak "Evil Dead" zyskiwały status kultowych, kiedy jeszcze co niektórzy piszący na tym forum srali w pieluchy i zjadali własne gile.

danio344

Małe pytanie.....
Jakim cudem dajecie oceny skoro film ma byc dopiero 1 stycznia????

ocenił(a) film na 5
marek034

Światowa premiera była 15 marca.

Dexter

Ja przykładowo dopiero co go obejrzałem i stwierdzam, że jest dosyć dziwny (stwierdzenie "dziwny" w moim rozumowaniu jest jak najbardziej komplementem). Sporo jest tam scen, które przypominają Spider-Mana (oczywiście jeśli chodzi o sposób kręcenia), po prostu widać, że oba filmy mają tego samego reżysera.

ocenił(a) film na 9
marek034

film można było już dawno ściągnąć... w lipcu były już w necie napisy :)

danio344

O filmie sie dowiedziałem dopiero jak przeglądałem CDA tam była reklama na boku strony wiec sie zdziwiłem...

danio344

Imho ten film moze najwyzej pachy lizac, chocby takiemu ScaryMovie.

ocenił(a) film na 8
yakuz

moze ocena 9/10 jest za duzo ale tak 6/10 czy 7/10 juz lepiej, gdyz
animacja : ty musze dac wielki minus gdyz np. gdy "kowadlo" spadlo na ta
babe to te oczy tak wylecialy :/
fabula : fabula byla dosc dobra, a moty przewodni z klatwa mozna bylo
lepiej wykorzystac
efekty: film ogolnie wykorzystywal najprostrze sposoby trzymania w napiecu
i straszenia czyli chwila ciszy i nagle glosna muzyka albo cisza i nagle na
ekran jpg wyskakuje.... trzeba przyznac skuteczne (zalezy co dla kogo) ale
tandetne
bylo strasznie duzo momentow obrzdliwych... (to byla przesada)

ocenił(a) film na 9
pucpan

Dla wielbicieli "Evil dead 2" czyli dla mnie :) 9/10

pucpan

Zgadzam sie w 100%, 6/10, ale to co czytalem w zapowiedziach zapowiadalo 9/10. No coz, moge winic tylko siebie ze kolejny raz dalem sie zrobic w balona.

ocenił(a) film na 10
yakuz

Można to w sumie powiedzieć jednym zdaniem "Film dla fanów Raimiego i filmó gore" :]

ocenił(a) film na 10
yakuz

Porównywanie Scary Movie z Drag to hell, jest nie na miejscu. SM jest przesadzone do granic wytrzymałości, razi swoją głupotą aż oczy bolą od patrzenia, moim zdaniem nic tych filmów nie łączy. Owszem bylo kilka przesadzonych momentów w DtH lecz dalo sie zniesc ;)

ocenił(a) film na 8
danio344

Komedia?chyba cie poroniło szczawiu to jest bdb horror z kilkoma lekko zabawnymi momentami.

ocenił(a) film na 8
arek2010

no ktos mądry w koncu. Ten film nie ma nic z pastiszu. Jest lekko podobny do podobnych produkcji Jacksona czy Raimiego, ale jednak komedia ogranicza sie zabawy scenami gore, które są dość oryginalne ;p