Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Nie rozumiem waszych komentarzy i niskiej średniej tego filmu. Przed chwilą obejrzałem ten film i musze powiedzieć że dawno takiego horroru nie było. Sam pomysł był bardzo dobry i nie oklepany, muzyka buduje napięcie i naprwdę można się przestraszyć . Coś ten film ma w sobie i dzięki tem odróżnia się od innych horrorów. Noi nie trzeba czeką godziny na rozwinięcie akcji bo cyganka odrazu atakuje i rzuca klątwe. Ogółem 8/10 . Jeżeli ktoś lubi horrory które są śmieszne a jednocześnie straszne to polecam. W tym filmie jest inny strach . Nie ma tutaj rzeżni jak w Pile czy Teksańskiej masakrze piłą mechaniczną tutaj widz boi się muzyki, atmosfery , cyganki, ciemności coś takiego jak Paranormal Activity czy ten program duchy na Discovery . Polecam oglądać w ciemnościach.

użytkownik usunięty
Johny999

Zgadzam się z przedmówcą. Tutaj nie chodzi o efekty tylko o tematykę związaną ze zjawiskami paranormalnymi jak i wszelkiego typu klątwami. Zapewne większość ludzi w nie nie wierzy, ale osobiście nie chciałbym aby ktoś na mnie rzucił ową klątwę i nie życzę tego nikomu.

A co do słabej oceny filmu i kiepskich opinii, to nie ma co się dziwić skoro piszą je osoby lubiące wyłącznie super efekty specjalne lub też filmy, których nie da zbyt często oglądać.

Osobiście dałem 7/10