No cóż, kompletnie się nie zgadzam z Twoją opinią. Wrota do piekieł to świetny komedio - horror, choć istotnie bardzo specyficzny. Z pewnością nie każdemu przypadnie do gustu, a to za sprawą typowego dla Sama Raimiego czarnego humoru. Jeżeli oczekiwałaś po tym filmie grozy bijącej z ekranu, a zamiast tego dostałaś gadającą kozę to istotnie możesz czuć się zawiedziona. Ale od razu dno? Świetna rola Alison Lohman, wartka akcja, kilka naprawdę mocnych scen. Moim zdaniem to jeden z lepszych horrorów ostatnich lat. A jego ocena na Filmwebie (5,5) to dla mnie śmiech na sali.
Zgadzam się w pełni - ja bałam się jak głupia, oglądałam go mając słuchawki w uszach. Jest mocno ześrubowany - ale taki ma być horror - mnie latające flaki nie przerażają. Była cała orkiestra grozy :]
Ktoś kto nie oglądał nigdy Evil Dead nie zrozumie konwencji tego filmu .To komedio-horror z dużą ilością czarnego wręcz absurdalnego humoru który niestety nie do każdego trafi.A ilość twoich argumentów mnie powaliła :)
skoro komedio horror to dlaczego wiekszosc pisze ze to najlepszy horror ostatnich lat? nic strasznego w tym filmie nie bylo i do horroru mu niestety daleko,szkoda kasy na takie badziewie lepiej dac niednym w afryce i szkoda mi ludzi ktorzy sa tacy zacofani i ogladaja samo dziadostwo .