Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43448
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Wiem, że to tylko film, ale strasznie wkurzają mnie ludzie, którzy myślą, że wszystko im się należy. Szanowna cyganka zażyczyła sobie piętnastego przesunięcia terminu spłaty kredytu i nagle wszyscy sie mają dostosowac, a niech sie tylko sprobują sprzeciwić, to rzuci na nich, niewinnych ludzi, klątwę. Nielepsza była postawa wrednej wnuczki, która również obwiniła Christine za nieszczęscia, które spotkały jej biedną babcię ( w tym jej śmierć;);). I to stwierdzenie "zasługujesz na wszystko, co cię czeka". I za co, pytam, za co dziewczyna ma iśc do piekła?! Bo "upokorzyła" babcię podejmując, jakby nie było, słuszną decyzję? Głupota i bezmyślność, po prostu ręce opadają, gdy sie takie coś widzi. Na tym filmie można się prędzej zdenerwować, niż wystraszyć:)

ocenił(a) film na 8
kulik_3

No tak, babci nie chodziło o to ze nie przedłużą jej tego kredytu czy co tam tylko o to że ją upokorzyła. Wiadomo, że o glupote, ale ona uważała się za "damę" heehe komedia ;p

kulik_3

Tak, ale nie to było najgorsze.

Ja wiem, że to horror-komedia, ale jakim cudem stara baba miała taką siłę w samochodzie? Taka niby chora kobiera, bliska śmierci, a tu:
- 2 razy udeżyła głową w samochodzie, przy jednym wypadła jej szczęka
- 2 razy dostała zszywaczem, w tym raz w powiekę
- raz został jej włożony w "gębę" jakiś przedmiot
- raz dostała kopniaka, że aż poleciała

I jak za przeproszeniem do cholery cyganeczka najpierw pojawiła się w samochodzie, po serii ataków na nią, które opisałem powyżej, znalazła gdzieś wolną cegłę, a po dostaniu się do samochotu wyciągnęła naszą bohaterkę z samochodu? No, przepraszam bardzo, ale nie wyglądała na Pudziana, który wytrzymałby takie obrażenia.

To jest właśnie dziwne, bo w tym filmie wyraźnie oddzielono filmową prawdę od filmowej fikcji. Podzieliłem to na 3 grupy:

Rzeczywistość - cyganka, jej ciało na stypie i wreszcie sytacja w podziemnym parkingu*, ciało na cmentarzu, piekielna chustka*
Demoniczne siły działające na rzeczywistość - niektóre formy nękania przez Lamię, seans z Lamią
Przywidzenia i omamy bohaterki - wszelkie sny ze staruszką, oraz przywidzenia

* - I właśnie przypuszczam, że tutaj szanowna cyganka użyła pewnych magicznych mocy lub jakiegoś demona, przez którego moce dostała się do samochodu, a który po otrzymaniu obrażeń trzymał się nadal(można to tłumaczyć, tymi zębami, które pojawiały się podczas wszystkich przywidzeń bohaterki, a których starucha nie miała gdy pojawiła się w banku). Być może tym demonem-pomocnikiem tej cyganki była ta chustka?

Co sądzicie o tej teorii?