Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43448
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Jeśli to jest horror, to Toy Story to GORE.
Wszystkie sceny są poprostu komiczne, jakbym oglądał "Straszny Film". Atakuje ją chusteczka, dostaje krzyżem w łeb i do tego jest to tak pokazane jak w komedii amerykańskich nastolatków.
Sceny "Grozy" przepełnione zamiast klimatycznym soundtrack'iem, muzyką niczym z Harrego Pottera. Wg. mnie totalne nieporozumienie :).
Już w pierwszej scenie parsknąłem śmiechem. Cienie rąk komicznie się poruszają, wszechwiedząca cyganka, która wygląda jakby ktoś jej przed chwilą pokazał jak ma wyglądać wystraszona. Demony policzkują i biją ojca, a odgłosy jak z filmów akcji... P-O-M-Y-Ł-K-A!

ocenił(a) film na 8
pigmejsko

Nie odkryłeś Ameryki. Humor w tym filmie był jak najbardziej zamierzony. Podobnie jak w "Evil Dead 2" tego samego reżysera.

pigmejsko

Mi fim bardzo się podobał . Jeżeli te sceny są dla ciebie komiczne to z tobą jest coś nie tak. Albo piszesz tak ze strachu po obejrzeniu filmu.

Johny999

Chciałam pooglądać dobry horror, ale wyszło na to, że jest to kompletna porażka. To nawet nie jest czarna komedia, to jest po prostu TRAGI-DRAMAT! Jak dla mnie kompletna porażka. Komicznego tez tu nic nie było, bo cała fabuła i akcja jest tragiczna!